19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er blitt 700 flere lærlinger i Viken i år i forhold til i fjor. Det er en gledelig utvikling de håper fortsetter. (Foto: Trine Sirnes)

Gledelig utvikling: 700 flere har fått læreplass i Viken

Oppdaterte tall fra læreplassformidlingen i Viken fylkeskommune for første halvår viser at 700 flere har fått læreplass enn i samme periode i fjor.
Annonse

– Ser vi på alle søkere uavhengig av rett, er over 57 prosent (2.701 personer) registrert med læreplass av totalt 4.727 søkere. På samme tid i 2020 var andelen på 52 prosent (2.000 personer) av 4.561 søkere.

Det vil si at 700 flere er registrert med læreplass i 2021 enn i 2020 på samme tid, sier seksjonsleder fagopplæring, Olav Fjeldheim Horne.

Annonse

Gledelig
Han gleder seg over utviklingen, og håper tendensen fortsetter.

– Læreplasser er viktige, både for dem som søker, og for bedriftene. Dette er morgendagens ansatte og viktig for å styrke og beholde fagkompetanse som samfunnet trenger i framtiden, sier Horne.

– Læreplassformidlingen i Viken fylkeskommune er godt i rute, og per 5. juli var over 61 prosent av søkerne med ungdomsrett registrert med læreplass, sier Fjeldheim Horne.

Gratulerer
– Dette er strålende nyheter. Gratulerer til alle som har fått læreplass, og takk til alle som står på for at det skal skje. Ikke minst, takk til bedriftene som tar dem imot. Dette er et viktig skritt på veien mot en læreplassgaranti. Å være trygg på at man får læreplass vil også sikre at flere kan velge yrkesfag, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Siv Henriette Jacobsen.

Del:
Annonse