19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Utenlandsreiser ser nå ut til å være den dominerende faktoren for koronasmitte i Drammen. (Illustrasjon: Corbis)

Utenlandsreiser fører til smitteimport til Drammen

I går ble det meldt om ett nytt smittetilfelle i Drammen og at dette var i tilknytning til en utenlandsreise. I dag meldes det om fire nye tilfeller der tre av dem har fått smitte fra utlandet. I Øvre Eiker er det fortsatt ingen nye tilfeller selv om Delta-varianten har tatt over også her.
Annonse

Den økte reisevirksomheten etter at Norge åpnet opp, får nå følger for smittesituasjonen. I Drammen er det i dag tre nye smittetilfeller som kan spores til utenlandsreise mens det siste har ukjent smittevei.

Også i går ble det meldt om ett nytt tilfeller der utenlandsreise var sannsynlig smittevei.

Annonse

Det betyr at det nå er 32 nye smittede de siste 14 dagene og Drammen har totalt 4.483 smittede siden mars i fjor.

Delta-varianten tar over
I Øvre Eiker er ingen nye smittetilfeller det siste døgnet. Men kommuneoverlegen har nå fått tilbakemelding om at de fleste av de smittede i vårt område i det siste har vært smittet med Delta-varianten av koronaviruset.

Kommuneoverlegen regner nå dette som det aktive viruset i vårt område, uten at det har gitt utslag i økt smittetrykk. Smittemiljøet i Øvre Eiker vurderes som lavt.

Det er med dette registrert totalt 406 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 201 er smittet i 2021.

Del:
Annonse