17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Til sammen syv personer er bekreftet smittet i Drammen og Øvre Eiker siste døgn. (Illustrasjon)

Totalt syv nye smittetilfeller siste døgn i Drammen og Øvre Eiker

At testhyppigheten går ned i helgene er godt kjent og spesielt nå værforholdene gjør at vi foretrekker sol og strandliv i stedet for en teststasjon, holder tallene seg lave. Men i går ble det bekreftet totalt syv nye tilfeller i Drammen og Øvre Eiker.
Annonse

I Drammen er det fem nye tilfeller siste døgn. Tre har kjent smittevei, én har ukjent smittevei, mens den siste har vært i utlandet og blitt smittet der. Dermed er 31 smittet i løpet av de siste 14 dagene i Drammen. Totalt er det 4.498 som er smittet i Drammen siden mars i fjor.

For første gang på mange uker er det påvist et smittetilfelle knyttet til kommunens helsevirksomheter. Det er god vaksinasjonsdekning hos både ansatte og brukere ved hjemmetjenesten på Øren, men det er likevel noen som ikke er vaksinert som nå må i karantene.

Annonse

– For dem som er fullvaksinert er det ikke lengre krav om karantene og testing, men de vil være ekstra observant på tegn på luftveissykdom. De vaksinerte tilbys også testing mellom dag 3 og 7 etter eksponering for smitte, for på denne måten å kunne oppdage smitte tidlig, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Ett nytt smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen er smittet i en annen kommune, og smittevei er foreløpig ukjent. Det er registrert to nye nærkontakter i Øvre Eiker.

En annen person som oppholder seg som turist i kommunen har også testet positivt. Personen har kjent smittevei fra hjemkommunen. Ingen av nærkontaktene lokalt settes i karantene da de er fullvaksinert.

Det er med dette registrert totalt 407 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 202 er smittet i 2021.

Del:
Annonse