16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen ber folk som er på reise i utlandet om å utvise stor forsiktighet med tanke på smitte.

Økende smitte: Åtte nye smittetilfeller i Drammen – tre fra utenlandsreise

Som så mange andre steder i landet, øker nå smitten i Drammen igjen. I dag melder kommunen om åtte nye tilfeller siste døgn og tre av dem kommer etter utenlandsopphold. I Øvre Eiker er det fortsatt ingen nye tilfeller.
Annonse

– At det meldes om åtte smittetilfeller på en enkelt dag, er det meste siden begynnelsen av juni. Vi ser at økt reiseaktivitet er ansvarlig for en stor del av tilfellene, og minner alle om viktigheten av å være bevisst på smitterisiko spesielt når de er på reise, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Fem av tilfellene i Drammen har kjent smittevei, mens de tre siste kommer fra utenlandsreiser. De siste 14 dagene er antall smittede nå oppe i 45. I går var dette tallet 38 og dagen før 31.

Annonse

Det er nå 4.517 som er blitt smittet med korona i Drammen kommune siden utbruddet i mars i fjor.

Alle innbyggere som er født i 2003 eller tidligere og som vil ha koronavaksine, bes om å bestille time til vaksinering så fort som mulig, slik at de kan få første vaksinedose. Tid til vaksinering kan bestilles på Drammen kommunes nettside eller ved å ringe 32 04 40 00.

Ingen nye i Øvre Eiker
Enten er befolkningen i Øvre Eiker ekstremt forsiktige av seg og tar smittevernet på alvor, eller så er de dårlige til å teste seg. Uansett er det meldt om veldig lite smitte i kommunen den siste tiden og heller ikke siste døgn er det registrert nye tilfeller.

Det var ett nytt tilfelle 27. juli, 18. juli og to nye tilfeller 16. juli. Det er med andre ord kun marginale tall for en kommune med nærmere 20.000 innbyggere. Totalt er det 407 som har hatt smitte siden mars i fjor.

Del:
Annonse