17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Øvre Eiker kommune har i kveld gått ut med en advarsel etter at svindlere forsøker å lure til seg personopplysninger ved bruk av kommunens telefonnummer til vann og avløp. (Illustrasjon)

Øvre Eiker kommune advarer: Se opp for forsøk på telefonsvindel

Et av mobiltelefonnumrene tilhørende vann og avløp i Øvre Eiker kommune blir nå brukt til svindelforsøk. I kveld har de gått ut med en advarsel.
Annonse

Svindlerne bruker en teknisk løsning som gjør at det ser ut som om de ringer fra telefonnummeret 918 07 345. Dette nummeret tilhører vann og avløp hos Øvre Eiker kommune, og brukes primært som vakttelefon og til vannmåleravlesning.

Om du rekker å ta telefonen når svindlerne ringer, vil de forsøke å få deg til å oppgi fødselsnummer og kontonummer. Dette må du IKKE oppgi. Om du ikke rekker å ta telefonen, men ringer tilbake, vil du komme frem til den som for tiden har vakttelefonen i Øvre Eiker kommune.

Annonse

Ikke oppgi personinfo over telefon!
Øvre Eiker kommune, og øvrige offentlige instanser generelt, spør ikke etter personinfo som fødselsnummer på telefon. Dersom du får spørsmål om dette, i noen sammenheng, er det grunn til å bli skeptisk – selv om den i den andre enden skulle snakke godt norsk, og utgi seg for å være fra politiet, kommunen, banken eller liknende.

Er du i tvil om den som ringer deg forsøker å lure deg, be om navn på saksbehandler, legg på, og ring heller direkte nummeret til den instansen som utga seg for å ha tatt kontaktet med deg.

Mer om telefon- og nettsvindelforsøk
Svindlerne blir stadig mer utspekulerte, og dessverre, flinkere til å kamuflere seg og fremstå som ekte. På politiets nettsider finner du en del informasjon om hvordan du kan gjennomskue og beskytte deg mot slik svindel, samt hva du kan gjøre dersom skaden allerede har skjedd.

Klikk her for å gå til politiet sin temaside om nettsvindel

Del:
Annonse