19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Daniel Laley eller «Captain Credible» får konkurranse som DJ av Julie Aurora Andersen på åtte år. Hun håndterte teknikken med stor presisjon.

Spennende sommerskole med elektronikk og musikk

Det er ikke hvert år ungdommer i Øvre Eiker får tilbud om å være med på en skaperleir som inneholder alt fra pannekakeroboter til teknomusikk. Fredag var det avslutning i kantina på rådhuset i Hokksund der ungene viste fram hva de hadde vært med på. I tillegg fikk foreldrene en ny musikkopplevelse.
Annonse

Det var Eiker Innovators And Makers med Miguel Valenzuela i spissen som sto bak dette sommertilbudet. Det har kommet i stand takket være lokale sponsorer og ikke minst en porsjon penger fra kommune og stat for å bøte på en heller rolig sommer med fortsatt flere koronatiltak.

Men ungene, som denne uken har lekt seg med elektronikk og elektronisk musikk sammen med Daniel Laley – bedre kjent som «Captain Credible» – har ikke hatt tid til å kjede seg. Og de har ifølge dem selv lært mye og fått større interesse for hva elektronikk betyr og hva det kan brukes til.

Annonse

Fredag viste de fram hva de hadde laget, loddet og bygget i uka som var gått for foreldre og foresatte. Og mens 3D-printerne gikk seg varme fikk de frammøtte også en kortversjon av hva «Captain Credible» normalt byr på når han holder konserter over hele landet – med sine egne og høyst spesielle instrumenter.

Miguel Valenzuela er mannen bak pannekakerobotene som printer og steker alle slags motiv. Smaker godt også visstnok.

Nytt og spennende
Ifølge Saniel Laley var det ikke mangel på skaperglede og kreativitet hos ungdommene i Øvre Eiker. Og de lærte fort hvordan ting skulle gjøres – uredde for både loddebolter og materialer som skulle brukes til å bygge trommer, skilt, kretskort til roboter og mye mer.

Eiker Innovators And Makers holder normalt til i et lånt lokale i Stasjonsgata i Hokksund. Her finnes en rekke utstyr som laserkuttere, pannekakeroboter, 3D-printere og mye annet som ungdommene også har testet ut denne uken.

Foreldre og foresatt får her en demonstrasjon av hva ungdommene har lært og laget denne uken.

Mange tilbud denne sommeren
Øvre Eiker kommune har sammen med frivillige og lokale selskap fått på plass en rekke tilbud til ungdommen denne sommeren. Blant annet har det vært natur- og matopplevelser på Fram-Sønju 4H-gård i Bingen.

HIL Xtra Sommercamp har foregått på Loesmoen idrettspark i regi av HIL og i Skotselv flerbrukshall. På Fjerdingstad Grendehus har det også vært sommerskole med forskjellige tilbud.

I Arena Vestfossen har det vært teater- og musikalverksted med mye lek, musikk og undring i tillegg til fysisk aktivitet om improvisasjon.

På Vestheim gård i Skotselv har det vært hest og ridning som har stått i fokus i tillegg til drama, eventyr og teaterøvelser med mere.

Den flytende læreren på Eikern har også vært et populært tilbud der MS Eikern har tatt med ungdommene ut på seilas for å lære dem om dyre- og fuglelivet, bading, sikkerhet på sjøen og mye annet.

Det største tiltaket denne sommeren, var som i fjor, Sommerkvikk. Her har Eiker Kvikk, Vestfossen IF og Bakke IF gått sammen om å lage aktiviteter gjennom sommeren. Det har vært flere tilbud hver dag og alt har vært gratis.

Få en smakebit på hva slags musikk Captain Credible spiller her:

Se bilder fra avslutningen fra Eiker Innovators And Makers i rådhuset her:

Lily Penilope på 14 år venter tålmodig på at 3D-prineren skal bli ferdig med sneglen hun har laget. Men det tar lang tid.
Aleksander på 13 år spiller her på en synthesizer med klokkespill og piano koblet til.
Roboter kan brukes til å mangt – som å spille på trommer for eksempel.
Selma og Filia – begge ni år og gode venninner – likte å bygge hus og løsninger med Lego.
Jenter og teknikk hører sammen – det viste disse på sommerkurset. (Foto: Privat)
Alle motiver kan printes og stekes med en pannekakerobot slik Lily gjør her.
Laserkutteren ble flittig brukt under denne uken og Robert skjærer her ut små deler sammen med Åsmund.
Mye smått fra laserkutteren som krever finmotorikk fra Roberts side.
Ingibjørg har stekt seg en pannekake litt utenom det vanlige.
3D-printing er noe som går tregt og hvor du må passe på at matingen av tråd går som det skal.
Del:
Annonse