2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nybakte studenter bør sette seg inn i reglene rundt forsikringsdekninger når de flytter hjemmefra, oppfordrer If. (Foto: Pexels / CC)

Forsikringsselskap: Studenter bør skaffe egen forsikring

Skal du studere denne høsten er det mye du må tenke på og forholde deg til. Forsikringer er ett av områdene som krever oppmerksomhet. For det er ingen selvfølge at dine foreldres forsikring gjelder for deg på ditt nye studiested.
Annonse

Ferske studenter bør ikke lene seg på foreldrenes forsikringer, mener forsikringsselskapet If. – De kan være dårlig tilpasset studenttilværelsen, og du mangler ulykkesdekning, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz.

Så sant studenten ikke endrer folkeregistrert bostedadresse, er det mulig å være omfattet av foreldres innbo- og helårs reiseforsikring i en overgangsfase. Her er reglene litt forskjellige mellom forsikringsselskapene for når denne dekningen opphører på grunn av alder.

Annonse

Hos If kan du være dekket hos foreldre inntil du fyller 21 år, så sant du har samme folkeregistrerte adresse.

– Det mange nok ikke er klar over, er at de kan mangle dekninger som knytter seg spesielt opp mot det nye studentlivet, som ulykkesforsikring, sier Sigmund Clementz.

Han mener det å kjøpe egen forsikring er en del av det å bli voksen og ta ansvar for egen husholdning.

Skreddersydde pakker
– Når du flytter hjemmefra er det greit å ha sin egen forsikring. Det må du likevel ha før eller siden. Som regel koster det bare en drøy hundrelapp i måneden for en studentdekning. Studentpakkene til forsikringsselskapene er skreddersydd studenttilværelsen, og inkluderer gjerne ulykkesforsikring. Dette er en veldig aktuell dekning ved for eksempel ulykker på sykkel eller elsparkesykkel ved langvarige og alvorlige skader, sier han.

Pakkene med studentforsikring omfatter vanligvis reise-, innbo- og ulykkesforsikring, og koster gjerne 100-200 kroner i måneden, litt avhengig av omfanget på dekningene.

Innfører tabbeforsikring
Såkalt uhellsdekning eller tabbeforsikring som mange kaller det, er noe nytt innen utvidede dekninger for studenter:

– Forsikringen dekker uhellsskader på tingene dine. Er du for eksempel uheldig og søler kaffe over PC-en din, eller ødelegger solbrillene dine ved å sette deg på dem, er skaden dekket, sier Clementz.

Hos If dekkes uhellsskader i hele verden med inntil 40.000 kroner. Egenandelen er 2.000 kroner.

Del:
Annonse