22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Syv av åtte nye smittetilfeller i Drammen tilskrives utenlandsopphold, opplyser smittevernoverlege Einar Sagberg.

Syv av åtte smittetilfeller i Drammen etter utenlandsopphold

Hele syv av åtte tilfeller av koronasmitte i Drammen det siste døgnet tilskrives utenlandsopphold. Nå er også hjemmetjenesten på Åssiden og Marienlyst rammet og ansatte og brukere settes i karantene. I Øvre Eiker er det ett nytt tilfelle.
Annonse

– Siste døgn har vi sett to tilfeller av smitte i hjemmetjenestene våre. Det er god vaksinasjonsdekning hos både ansatte og brukere ved hjemmetjenesten på Åssiden og Marienlyst, men det er likevel noen som ikke er vaksinert som nå må i karantene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

– For de som er fullvaksinert er det ikke lengre krav om karantene og testing, men vi vil være ekstra observant på tegn på luftveissykdom. De vaksinerte tilbys også testing mellom dag tre og syv etter eksponering for smitte, for på denne måten å kunne oppdage smitte tidlig, sier Sagberg.

Annonse

Berørte helseinstitusjoner
Ved hjemmetjenesten Åssiden og hjemmetjenesten Marienlyst er det meldt om smitte hos ansatt. Dette medfører at totalt fire brukere settes i karantene.

Det er med dagens åtte nye tilfeller totalt 66 nye smittetilfeller de siste 14 dagene. Drammen er dermed oppe i 4.552 tilfeller totalt siden mars i fjor.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Personen har ukjent smittevei, men svært få nærkontakter. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 411 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 206 er smittet i 2021.

Del:
Annonse