21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lynnedslag koster store summer og i år har det vært ekstra mange hendelser. (Foto: Colourbox)

Lynskader for millioner i juli – 45 prosents økning

Tryg Forsikring hadde over 45 prosent flere lynskader i juli i år sammenlignet med juli i fjor. – Jeg har aldri vært borti at vi har hatt så mange lynskader midt på sommeren før, sier Torbjørn Brandeggen i selskapet.
Annonse

Hittil har forsikringsselskapet registrert hele 565 skader på bygninger og innbo etter lynnedslag og elektrisk fenomenskade, ofte forbundet med lynnedslag, i juli. De fleste skadene stammer fra siste halvdel av sommermåneden, og fire fylker skiller seg ut med flest skader.

Viken 141
Agder 116
Innlandet 75
Vestfold og Telemark 58

Annonse

– Skadeomfanget varierer veldig, alt fra massive skader på enebolig som har hatt direkte treff, til kortslutninger som har medført at elektronikk eller elektriske apparater har sluttet å virke. Det aller meste kan erstattes, men vi har dessverre tilfeller hvor harddisker med uerstattelige familiebilder og videoer på har kortsluttet. Håpet er at disse kan reddes. Totalt snakker vi nok om skader for millioner av kroner her, men hva erstatningskostnadene ender på er for tidlig å estimere, sier Brandeggen i Tryg Forsikring.

I fjor behandlet forsikringsselskapene i Norge nær 6.000 skadesaker etter lynnedslag og elektrisk fenomenskade, til en erstatningskostnad på over 268 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge. August var sommermåneden med flest lynskader.

Del:
Annonse