29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Symbolsk gaveoverrekkelse fra Jon Erik Lund i Gjensidigestiftelsen til (f.v.) Hildegunn Teigen, Christian Tetlie og Frans Gøran Rønning (t.h.).

Siste dag med sommerskole og aktiviteter markert med gavesjekk

Fredag 13. var siste dag for årets sommerskole i Øvre Eiker. Dette er en videreføring av «Sommerkvikk» som Eiker Kvikk startet opp med i fjor. I dag ble det også markert at Eiker Kvikk, VIF og Bakke IF fikk vel 500.000 for å gi barna et gratis sommertilbud.
Annonse

Som tidligere omtalt på Eikernytt.no, har Øvre Eiker Idrettsråd stått for planlegging og fordeling av oppgaver i forbindelse med årets sommerskole – eller Sommerkvikk som de fleste kaller det.

Men det er de lokale idrettslagene og klubbene som har stått for selve gjennomføringen i tillegg til private aktører. Totalt er det brukt vel to millioner kroner på at skolebarn skulle få et gratis tilbud denne sommeren fordelt på seks uker. Og her har ungene virkelig strømmet til. Bare på Eiker Kvikks anlegg på Røren har det vært i snitt rundt 200 barn hver dag.

Annonse

I tillegg til å gi skolebarn et sommertilbud, har dette vært en viktig arena for ungdom på 14 og 15 år slik at de kunne få seg en betalt sommerjobb. Flere har også fått seg andre jobber etter fjorårets innsats og en attest fra sommerskolen har vist seg å være verdifull.

Verdifull har også innsatsen fra foreldre som har stilt opp på dugnad. Men på Eiker Kvikk kunne de trengt flere hender, men det får bli et eventuelt problem dersom tilbudet gjentas neste år.

De to som har hatt desidert mest å gjøre på Eiker Kvikk er primus motorer Christian Tetlie og Frans Gøran Rønning. De har sørget for at det meste har gått smertefritt for seg selv om det har vært et armbrudd og et par andre skader av mindre alvorlig art.

Forsinket gavesjekk
Fredag var Jon Erik Lund fra Gjensidigestiftelsen på plass – og som i fjor hadde ham med seg en solid sjekk på hele 512.230 kroner. I fjor var det stiftelsen som finansierte nesten hele opplegget, men i år har også statlige og kommunale midler gjort det mulig å lage et helt gratis tilbud – inkludert mat og drikke.

For stiftelsen er det viktig å støtte opp om slike tiltak og ettersom det formelt er idrettsrådet som får pengene, er disse fordelt på de ulike klubbene som er med her. På det idrettslige området er det Vestfossen IF, Bakke IF og Eiker Kvikk som hare fordelt oppgaver og penger seg imellom slik at både ungene som deltar og ungdommen som har jobbet på de ulike stedene, har vært så lokale som mulig.

Mange tilbud
Det har ikke manglet på aktivitetstilbud disse ukene, selv om ikke alt har vært like spennende. Men fekting og klatring i en kjempestor klatrevegg, pluss skyting på tegninger av lederne med paintball, har vært skikkelig populært.

Fredag var det også en del andre leker og oppgaver og smakstesting av godteri falt bokstavelig talt i god smak hos de unge.

Det gjorde også avslutningen av det hele med en konsert av det lokale bandet «Trass». Dette er kjent som barnehagebandet da de har spilt for et meget ungt publikum og har gjort seg skikkelig populære blant de yngste.

Her ser du en del bilder fra de ulike aktivitetene på Eiker Kvikk den siste dagen av årets sommerskole.

Trass spiller. (Foto: Jon Erik Lund)
Del:
Annonse