12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det tok ikke mange sekundene å passere Hokksund for Ladies Tour of Norway. Men det var nok av biler og motorsykler som fulgte damene og all biltrafikk ble stanset i en halv time.

Syklister raste gjennom Hokksund – kortvarig folkefest

De noen hundre som hadde møtt opp for å se på Ladies Tour of Norway gjennom Hokksund i ettermiddag, fikk noen få glimt av syklistene da de raste gjennom byen. TV2 hoppet i tillegg over Eiker-bygdene under ettermiddagens sending.
Annonse

For første gang avsluttes en etappe i Ladies Tour of Norway med en riktig fjellavslutning. 10 km fra Noresund til Norefjell Ski & Spa er en av de tøffeste asfalterte bakkene i hele Sør-Norge. Bakken har partier med over 17 prosents stigning, og dette er noe helt nytt for Norges eneste WorldTour-ritt på sykkel. Mye tyder på at sammendraget blir avgjort i denne stigningen.

Hele den tredje etappen har 2.746 meters klatring, men det aller meste kommer altså på de siste 10 kilometerne.

Annonse

LToN begir seg også inn på jomfruelig terreng for rittets del. Fra starten i Drammen fulgte de Fv. 283 vestover til Hokksund. Videre nordover på vestsiden av elva via Skotselv til Åmot, hvor de fortsatte nordover og gjør en runde før de passerte gjennom Vikersund og fulgte Fv. 284 sydover tilbake til Åmot med Blaafarveværket og Koboltgruvene.

Her tok de av på Fv. 287 og sykler nordvest gjennom Ole Einar Bjørndalens Simostranda og videre gjennom Prestfoss til Eidal. Her gjørde rytterne en nordlig sving og kommer til tettstedet Krøderen.

Videre langs sjøen med det samme navnet til Noresund der de startet den siste, brutale stigningen til målet ved Norefjell Ski & Spa, et av Skandinavias største fjellhoteller. Målet ligger på nesten 800 meters høyde.

«Dronning-etappen» som helt klart er den som kommer til å skille mest i årets ritt. Spenningen var stor hos lagene som sjelden møter slike avslutninger i damenes WorldTour.

Ikke noe på TV2

Det var på forhånd varslet bred TV-dekning fra hele rittet, og i Hokksund hadde de fått Konrad Amundsen fra Eiker Cykleklub til å stille opp i en elvebåt like nedenfor Hokksundbrua mens rittet pågikk.

Mange hadde nok forventet at dette og andre innslag fra Hokksund hadde dukket opp på skjermen, men TV2 ettermiddagssending, hoppet elegant over hele Eiker. De viste litt fra starten i Drammen for så å gå rett til Modum.

Stein Strand hadde forberedt seg godt og stilte opp i kjent stil med sin TV-dress og ble intervjuet av TV2 og Eurosport. Det er uvisst om dette blir sendt i kveldssendingen fra rittet på TV2 sport. Han ble også lovet helikopterdekning fra Hokksund, men heller ikke det skjedde.

Her noen biler fra dagens sykkelritt.

Grønn bydel hadde stilt opp på brua – ikke veldig mange riktignok, men heie gjorde de.
Svein Rust hadde tatt fram «grombilen» – en Duesenberg II.
Mange hadde tatt turen til Hokksund for å se på Ladies Tour of Norway. Men det var fort over.
Konrad Amundsen syklet på harde livet og satset på at det ble gode TV-bilder.
Stein Strand blir intervjuet av TV2 og Eurosport, men dette kom ikke på TV slik det var lovet.
Del:
Annonse