22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hvem som kommer inn som representanter fra folket til Stortinget er du med på å avgjøre den 13. september. Det er bare én måned til. (Foto: Peter Mydske/Stortinget)

Valg 2021: Har du ikke bestemt hvem du skal stemme på ennå?

Det er i dag én måned igjen til Stortingsvalget. Noen har bestemt seg for lengst og levert sin forhåndsstemme – andre tviler og venter mens de prøver ut de ulike valgomatene som TV-stasjonene og de større avisene har lagt ut. Her gi vi deg en oversikt over alle partier som stiller liste i Buskerud.
Annonse

Ikke alle som stiller liste i Buskerud valgkrets har lokale kandidater. Derfor vil vi her presentere listene og plukke ut kandidater fra Øvre Eiker og Drammen som dekkes av Eikernytt.no.

Men du får altså en samlet oversikt og vi har lagt ut linker til samtlige partiprogram i PDF-format slik at du enkelt kan se hva de enkelte partiene står for. Enkelt er kanskje å ta for hardt i – for her er det mye informasjon og omfattende program.

Annonse

Ettersom dette er et Stortingsvalg, er det ikke lokale program vi snakker om – dette er program som gjelder for partiene sentralt og for hele landet.

Et Googlesøk på valgomat gir dette resultatet. Her er det bare å teste ut hva som passer best for deg.

Dette er partiene som stiller liste i Buskerud i alfabetisk rekkefølge:

Alliansen – Alternativ for Norge
Dette partiet har ingen lokale kandidater.

Alliansen har ingen representanter på Stortinget i dag.

Partiet har ikke noe partiprogram.

Arbeiderpartiet
Arbeiderpartiet har Masud Gharahkhani (1982) fra Drammen som førstekandidat. Han er opprinnelig fra Skotselv i Øvre Eiker og sønn av Bijan Gharahkhani – kjent som mangeårig leder av Buskerud Innvandrerråd.

Lise Christoffersen (1955) fra Drammen innehar andreplassen, mens Rutkay Sabri fra Drammen har en niendeplass. Lasse Haugen (1975) innehar 11. plass og Anita Hardangen (1971) finner vi på 14. plass – begge fra Øvre Eiker.

Arbeiderpartiet har 49 representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Demokratene
Her finner vi Snorre Rogstad (1957) fra Øvre Eiker på en tredjeplass. Han er tidligere kommunepolitiker i Øvre Eiker for FrP.

Andre lokale er Pål Pedersen (1967) fra Drammen og Ragnar Hansen (1953) fra Øvre Eiker.

Demokratene har ingen representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger
Tor Knutsen (1956) fra Drammen topper denne listen. Det er ingen flere fra Drammen eller noen fra Øvre Eiker på denne listen.

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger har ingen representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Fremskrittspartiet
Morten Wold (1967) fra Modum topper listen til FrP etter en intens kamp mot Jon Helgheim fra Drammen. Han stiller nå til valg på Oslo-lista.

På andreplass finner vi Lavrans Kierulf (1983) fra Drammen og Kristin Løvaas Gjerde (1995) fra tidligere Nedre Eiker er på 8. plass. Trond Bermingrud (1969) fra Øvre Eiker innehar 12. plassen.

Fremskrittspartiet har 27 representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Helsepartiet
Her er det Per Morten Bjørnstad (1958) fra Mjøndalen som topper listen. På en tredjeplass finner vi Elisabeth Overaa (1959) fra Drammen og på femteplass er Reidunn Hilde Vist (1952) fra Drammen.

På 7. plass finner vi Hilde Danielsen (1962) fra Drammen og på 11. plass står Hanne Line Fossan (1958) – også hun fra Drammen.

Helsepartiet har ingen representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Høyre
Her er det Trond Helleland (1962) som troner på toppen. Han er fra Drammen. Det er også tredjekandidaten, Kristin Ørmen Johnsen (1953). Begge sitter på Stortinget i dag.

Adrian Tollefsen (1987) fra Øvre Eiker har meldt seg interessert i rikspolitikken etter flere år i kommunestyret her. Han har en 6. plass på listen og har dermed liten sjans for en fast plass på Stortinget.

På 10. plass finner vi Christina Højer Mørkve (1993) fra Drammen og på 13. plass har vi Marianne Werp (1975) fra Øvre Eiker.

Høyre har 45 representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Industri- og Næringspartiet
For dette partiet må vi ned på en 5. plass for å finne et lokalt navn i Anders Kibsgaard Lunde (1967) fra Drammen. På plassene 9-10 og 11 finner vi henholdsvis Grethe Beck (1965), Catarina Chruchow (1969) og Kari Chruchow (1948) – alle tre fra Drammen.

Industri- og Næringspartiet er ikke representert på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Kristelig Folkeparti
Her er det Kjell Erland Grønbeck (1965) fra Øvre Eiker som topper listen. Han har vært lokalpolitiker i Nedre Eiker og sitter nå i kommunestyret i Øvre Eiker.

Med seg på listen har han Sara Tellefsen Nøland (1996) fra Drammen og Hava Biser-Ihtiman (2000) på en 7. plass og Billy Taranger (1948) på en 14. plass – begge fra Drammen.

Kristelig Folkeparti har i dag åtte representanter på Stortinget.

Les partiprogrammet deres HER

Liberalistene
Dette partiet har valgt å ikke oppgi bostedskommune på sin valgliste for Buskerud, men har en kjent profil som Per Sandberg (1960) på andre plass.

Liberalistene har ingen representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Miljøpartiet De Grønne
Magnus Thun (1999) fra Drammen innehar andreplassen på denne listen. På tredjeplass kommer Cathrin Janøy (1982) – også hun fra Drammen.

På en 7. plass finner vi Vegard Hustad (1989) fra Øvre Eiker. Han sitter i dag i kommunestyret for MDG.

Miljøpartiet De Grønne har i dag én representant på Stortinget.

Les partiprogrammet deres HER

Partiet De Kristne
Her finner vi Knut Espegard (1959) fra Drammen på en tredjeplass. På plass nummer fire har vi Kari Ingeborg Pettersen (1955) fra Drammen og på femteplass Jon Harald Bakstad (1970) fra tidligere Nedre Eiker.

På sjetteplass finner vi Aloys Munyeshyaka (1971) og deretter Anita Kartfjord (1968) – begge fra Drammen.

Partiet De Kristne har ingen representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Partiet Sentrum
Sajid Mukhtar (1977) og Hatice Luk (1968) bor begge i Drammen og finnes på henholdsvis 1. og 2. plass på denne listen. For øvrig finner vi Janne Grønningen (1959) på 7. plass og Cathrine Trulsvik (1964) på en 8. plass – begge fra Drammen.

Partiet Sentrum har ingen representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Pensjonistpartiet
Dette partiet har ingen kandidater fra Drammen eller Øvre Eiker – faktisk har de ingen fra Buskerud i det hele tatt med unntak av Vigdis Bjerknes (1956) fra Ringerike.

Pensjonistpartiet har ingen representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Piratpartiet
Heller ikke dette partiet har oppgitt bostedskommune i sine offisielle lister.

Piratpartiet har ingen representanter på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Rødt
Hanna Kjemperud (1989) fra Drammen finner vi på en tredjeplass på denne listen. På en 8. plass finner vi Sissel Hallem (1965) fra Øvre Eiker og Lars Mamen (1971) fra Drammen er på 14. og siste plass på denne listen.

Rødt har én representant på Stortinget i dag.

Les partiprogrammet deres HER

Senterpartiet
Her er det «ringreven» Per Olaf Lundteigen (1953) fra Vestfossen som topper listen. Han er i dag stortingsrepresentant for partiet.

Den neste lokale finner vi på 6. plass med Simon Sebastian Nordanger (1991) fra Drammen. Neste deretter er John Gunnar Lislelid (1959) fra Drammen på en 12. plass og Magnus Weggesrud (1990) fra Øvre Eiker på 14. plass.

Senterpartiet har i dag 19 representanter på Stortinget.

Les partiprogrammet deres HER

Sosialistisk Venstreparti
Her er det Sahar Madahian (1976) fra Drammen som topper av de lokale kandidatene med en tredjeplass.

På femteplass finner vi Kaja Hilleren (2000) fra Øvre Eiker. Videre finner i drammenserne Åse Lund (1982) på en 7. plass, Tony Burner (1980) på en 8. plass og Sigve Grøndahl Fredriksen (2002) på en 12. plass.

Sosialistisk Venstreparti har i dag 11 representanter på Stortinget.

Les partiprogrammet deres HER

Venstre
Her må vi helt ned på en 7. plass for å finne en lokal kandidat i Anders Wengen (1976) fra Drammen.

Den andre og siste kandidaten fra vårt område er nr. 14 – Maud Sørum Vestnes (1996) fra Drammen.

Venstre har i dag åtte representanter på Stortinget.

Les partiprogrammet deres HER

Du kan se alle partilistene for Buskerud med alle navnene som stiller til valg HER (PDF)

Del:
Annonse