25. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Portåsen er det første stedet i høstens lokalhistoriske vandringer i regi av Eiker Historielag.

Lokalhistoriske vandringer på Portåsen og Solberg Spinderi

Lørdag 21. august kl. 11.00 blir det en trivelig vandring i det frodige landskapet ved Portåsen gård som var dikteren Herman Wildenvey sitt barndomshjem. Lørdagen etter – den 28. august er det Solberg Spinderi som får besøk i regi av Eiker Historielag.
Annonse

Lokalhistoriker Ole Hammerborg og geologiekspert Reidar Andresen går med på turen ved Portåsen og deler gjerne sine kunnskaper om stedet, naturen og historien.

Dette er en enkel vandring på veier og stier. Turen egner seg for alle aldersgrupper og beregnes å vare fra halvannen til to timer.

Annonse

NB: Eiker Historielag tar nødvendige smittehensyn under turen med avstand og deltagerliste for eventuell smittesporing på begge arrangementene. Arrangør er Portåsen og Eiker historielag.

Lørdag 28. august kl. 11 er det samling på Solberg Spinderi for å følge i sporene til en viktig reformator av norsk samfunn – Hans Nielsen Hauge og hans etterfølgere på Eiker.

Haugianerne var religiøse og arbeidsomme og de var iherdig med å utvikle industri og samfunn. Vandring går på vei til Ulverud gård – som tilhørte den første direktøren på Solberg Spinderi- Hovel Helset.

Her var det samlingssted for haugianere. Vi besøker gården. Omvisningen avsluttes her. Varighet er også her mellom halvannen og to timer.

Dyktige omviser denne dagen er Gjermund Glittfjell som er leder ved Eiker Arkiv, Solberg Spinderi.

Del:
Annonse