18. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

20 av 30 nye smittede i Drammen har tatt med seg smitte fra utlandet til Drammen. Det bekymrer smittevernoverlege Einar Sagberg.

32 nye smittetilfeller i Drammen og Øvre Eiker gjennom helgen

Smitten øker dramatisk gjennom helgen i Drammen, og hele 20 av 30 tilfeller tilskrives nå utenlandsreiser. I Øvre Eiker er det kun to nye tilfeller i helgen.
Annonse

– Generelt den siste tiden, og særlig igjennom helgen, har vi sett at smitte etter reise i utland utgjør en stor del av de smittede. Vi ser da hvor viktig det er at hver og en av oss følger opp de reglene som gjelder ved innreise for karantene og testing slik at vi unngår en bølge av nye utbrudd ved avslutningen av sommerferien, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Av 111 smittetilfeller siste 14 dager er det 56 personer som har testet positivt i forbindelse med test tatt i tilknytning til innreise.

Annonse

Fredag ble det klart at nasjonale helsemyndigheter åpner opp for å prioritere ansatte i skoler og barnehager for dose to. Drammen kommune er allerede i gang med å vaksinere ansatte.

Det er nå totalt 4.640 som har fått påvist korona i Drammen kommune siden mars i fjor.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det er bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. Også lørdag ble det meldt om et nytt tilfelle. Personene var allerede i karantene som kjent nærkontakt, og det er ikke registrert andre, nye nærkontakter. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 415 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Del:
Annonse