29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

22 nye smittede i Drammen – 16 av dem med kjent smittevei. (Illustrasjon)

22 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn – Øvre Eiker nede på null

(Oppdatert kl. 15.40) Mens Øvre Eiker igjen er nede på null-tallet, har Drammen fått bekreftet 22 nye smittetilfeller siste døgn. 16 av disse har kjent smittevei, men det er foreløpig usikkert om disse stammer fra Visjon Norge.
Annonse

Drammen kommune driver med smittesporing på tre tilfeller og de tre siste kommer fra utenlandsreise. Men det er altså 16 med kjent smittevei og vi har bedt kommunen om opplysninger om dette kan tilskrives TV-arrangementene som Visjon Norge har kommet i søkelyset for.

Smittetilfellene berører også Nøsteodden Barnehage i Drammen, men ingen andre kommunale institusjoner skal være berørt.

Annonse

Det er nå 144 smittede de siste 14 dagene. Det er en økning på 14 fra gårsdagens tall. Totalt er det nå påvist smitte hos 4.696 personer i Drammen kommune siden mars i fjor.

35 smittet på Visjon Norge
Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune bekrefter overfor Eikernytt.no at det er hele 35 tilfeller knyttet til utbruddet på Visjon Norge. 18 av disse er hjemmehørende i Drammen og 12 i Øvre Eiker. I ettermiddag ble det kjent at det er ytterligere ett smittetilfelle som tilskrives Visjon Norge og tallet er derfor kommet opp i 36 smittede herfra.

Det er totalt seks kommuner som er berørt av dette smitteutbruddet, men Sagberg har ikke hatt kontakt med alle de siste dagene om eventuelle nye smittetilfeller her.

Ingen nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet. I går meldte kommunen om fire nye tilfeller som gjør at hele 12 ble smittet på Visjon Norge – trolig sist helg.

Det er med dette registrert totalt 427 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Del:
Annonse