21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smitten fortsetter å stige i Drammen og i Øvre Eiker hvor en skoleklasse og barnehage testes i dag. (Illustrasjon)

28 nye smittetilfeller i Drammen – skoleklasse testes i Hokksund

(Oppdatert kl. 12.00) Smitten i Drammen kommune fortsetter å stige. I dag melder kommunen om 28 nye tilfeller, hvorav 17 har kjent smittevei. I Øvre Eiker må en klasse på Hokksund barneskole testes etter et nytt koronatilfelle her.
Annonse

Etter helgen var det 162 smittede de siste 14 dagene i Drammen. I dag er dette tallet steget til 180. Av dagens 28 nye tilfeller av koronasmitte, har 17 kjent smittevei, tre har ukjent smittevei, mens syv har fått korona under utenlandsopphold. Kun ved ett tilfelle pågår smittesporing.

Berørte barnehager: Hedensrud barnehage og Nordbykollen barnehage.

Annonse

Berørte skoler: Åssiden videregående skole.

Berørte helseinstitusjoner: Strømsø sykehjem og Hjemmetjenesten Losjeplassen.

Drammen har nå totalt 4.762 smittetilfeller etter utbruddet startet i mars i fjor.

To innlagt på Drammen Sykehus
– På Drammen sykehus skjer innleggelser fra flere kommuner enn Drammen, så det er sykehuset som har fasiten på antall innlagte. Vi forholder oss til informasjonen Vestre Viken publiserer på koronavirus, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen til Eikernytt.no på spørsmål om innleggelser.

På sykehusets nettsider for media står det at det er to inneliggende pasienter med covid-19-smitte på Drammen sykehus. Dette oppdateres daglig, og var sist oppdatert mandag klokken 12.

– Blant de nye tilfellene er det ingen tydelig fellesnevner, det er flere forskjellige smittekjeder. Fire av tilfellene er ved smittesporingen knyttet til utbruddet som først ble oppdaget ved Visjon Norge, sier han.

Det er per i dag ikke planlagt innføring av lokale smitteverntiltak i Drammen. Fortsatt er det god etterlevelse av de nasjonale tiltakene som står i fokus.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

En smittet har tilknytning til Hokksund barneskole. Det gjennomføres derfor testing av den aktuelle klassen i dag. Den andre smittede er nærkontakt med kjent smittevei.

I tillegg til de to smittetilfellene, er det påvist smitte ved Smellhaugen barnehage, hos en person bosatt i en annen kommune. Den berørte avdelingen er informert og det gjennomføres også her testing i dag.

Det er med dette registrert totalt 435 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 230 er smittet i 2021.

Del:
Annonse