9. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var på toppen av dette jordet treskeren dro med seg strømledningen og en stolpe. Treskeren var ny av året og høyere enn den som har vært i bruk på dette jordet tidligere.

Tresker rev ned strømledning – startet brann i åker

En skurtresker rev med seg en strømledning som deretter startet en liten brann i åkeren den var i ferd med å treske. Men alt som skulle til for å slukke var en kanne med vann.
Annonse

Brannvesenet rykket ut ved 15-tiden til Hellefossveien hvor det var meldt om et branntilløp i en åker som var under tresking. Men allerede før de kom fram hadde mannskapene som gjorde jobben på jordet slukket brannen.

Bonden valgte likevel å varsle med en gang ettersom halmen på jordet var knusk tørr og lett antennelig. Her ble det ikke tatt noen sjanser. Men brannvesenet kunne bare konstatere at jobben med slukking av gjort.

Annonse

Tre husstander ble strømløse som følge av dette og Øvre Eiker Nett sine folk jobbet på stedet med å rette feilen. Like før klokken 16.00 ble det meldt om at strømmen var tilbake i form av en provisorisk løsning og at stolpen som også ble revet ned, vil bli erstattet med en høyere en i morgen.

Det var rundt én kvadratmeter som hadde tatt fyr og lot seg lett slukke med en kanne vann, kan brannvesenet slå fast.
Treskingen er i full gang i Øvre Eiker og det er fine og tørre forhold, men også meget brannfarlige. Det var denne maskinen som tok med seg strømledning og stolpe i ettermiddag.
Del: