25. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen får stadig flere koronatilfeller og er langt inne i en fjerde smittebølge. (Illustrasjon)

Ny smitteøkning i Drammen – ett barn smittet i Vestfossen

Drammen kommune er langt inne i en fjerde smittebølge og dagens tall kan neppe være lystig lesning for kommuneoverlegen. 34 nye tilfeller med flere skoler, barnehager og helseinstitusjoner berørt. I Øvre Eiker er ett barn i Smellhaugen barnehage smittet.
Annonse

Av dagens 24 nye smittetilfeller, har 22 kjent smittevei, ved fire tilfeller pågår smittesporing og det er tre som er smittet i utlandet. For fem av de smittede er det ukjent smittevei.

Berørte barnehager: Nøstodden barnehage, Fjell barnehage og Steinerbarnehagen Solhagen.

Annonse

Berørte skoler: Åssiden vgs, Drammen vgs, Akademiet Ypsilon, Universitetet i Sørøst-Norge, Skoger skole, Fjell skole, Galterud skole og Kjøsterud skole.

Berørte helseinstitusjoner: Strømsø sykehjem.

Drammen har med dette 243 smittede i løpet av de siste 14 dagene. Totalt er det nå 4.853 som har fått påvist smitte i Drammen kommune.

Ett nytt smittetilfelle i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet ett nytt smittetilfelle med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Et barn i Smellhaugen barnehage testet positivt. Det er ikke avdekket ytterligere tilfeller i barnehagen etter en ny testrunde, og testingen i barnehagen avsluttes. Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 440 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 235 er smittet i 2021.

Del:
Annonse