17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Olav Aas debuterer som soloartist på Sanden Hotell lørdag 11. september sammen med bandet sitt. Her får du høre låtene fra albumet «Hjemmat tel Eiker».

Releasekonsert med Olav Aas og band på Sanden Hotell

(Artikkelen er endret) Lørdag 11. september solodebuterer den nå 47 år gamle Olav Aas fra Øvre Eiker med et album som han har produsert sammen med Kyrre Fritzner i Fredrikstad. Han er lokalt mest kjent fra folkrockbandet Ulabrand, som ga ut tre album før han ga seg, og grupper som tolker Herman Wildenvey.
Annonse

Rett før sommeren slapp Olav Aas sin debut som soloartist: Hjemmat tel Eiker. Lørdag 11. September er det klart for forsinket releasekonsert på Sanden Hotell.

Plata har faktisk mottatt støtte fra Drammen og Eiker Mållag. Musikerne er landskjente med gitarist Lars Lundevall fra deLillos, bassist Bjørn Holm (Respatexans, Vidar Busk), keyboardist Eirik Tovsrud Knutsen (The Grand, Shining) og trommis Even Finsrud (Home Groan, Vazelina Bilopphøggers live).

Annonse

Låtene på plata er skrevet av Aas selv, og er sterkt inspirert av egne erfaringer og opplevelser fra livet hans i hjembygda. Musikknyheter.no skrev blant annet dette om plata:

«Musikken kan kalles rootsrock og folk, vokalen og tekstene er framifrå, og en rekke av låtene er av god kvalitet. Den fengende tittelsangen Hjemmat tel Eiker har surklende hammondorgel og mimrende tekst (som tar seg noen dikteriske friheter). Like bra er Gitar-Nils, om en lokal musiker og original. Her digger jeg koringa, gitarsoloen og introriffet som låner litt fra Free-klassikeren All Right Now.

Min favoritt på plata er den slentrende balladen Den da’n gamle brua brast, som er basert på en sann historie fra 1976. Her får vi steelgitar ved Christian Skaugen og et medrivende refreng i en sang som grenser til sørstatsrock i det musikalske uttrykket.

Jeg vil også trekke fram to fine sanger med ungdomsminner, Løken og Tel livet slutter, og den hardtrockende Mareritt.»

«…alt i alt har Olav Aas levert en solid solodebut med Hjemmat tel Eiker.»

Med seg på konserten har Aas musikerne

Dag Svartskuren, Øyvind H. Nilsen, Håvard Tørto, Jan Fredrik Heier, Rolf Øyvind Heg, Heidi Grete Aasland, Sine Frødin og Ell Ege By.

Konsertstart er kl. 19.00, dørene åpner 17.00, og etter selve releasekonserten blir det konsert med Olav Aas Band, hvor det er coverlåter som står på repertoaret.

Del:
Annonse