18. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Svein Rust har sammen med boren Halvard 10 stk. Ford 1932-modell som alle er forskjellige. Det er det ingen andre i Norge som har.

Har 10 ulike 1932-Forder – landets største private samling

Når så du sist samtlige 10 av Fords karosserityper fra 1932 samlet på ett brett? Svein og Halvard Rust har målrettet jobbet for å skaffe alle de karosseritypene som Ford viste i sin katalog for debutåret til Ford V8. I dag viste de fram samtlige i forbindelse med et veteranbilløp fra Hokksund til Eidsfoss.
Annonse

Svein og Halvard Rust er nå i mål etter en imponerende operasjon i Norge, USA og andre land i Europa. Det er bare å gratulere med en unik samling, skriver fotograf og journalist Ivar Engerud på Classic Car Club Norway sine sider.

Eiker Motorshop var startpunkt for Early Ford V8-klubbens årlige løp, som i dag gikk fra Hokksund til Eidsfoss. – Det er fint langs Highway 1, men det er ikke så galt langs Eikern heller, skriver han der han stilte opp for å ta bilder av en herlig blanding av original og rod, andre Forder og hyggelige gjester.

Annonse

Det er ingen hemmelighet at Svein Rust er «litt over gjennomsnittet» interessert i gamle amerikanske biler. Sammen med broren Halvard har han bygget opp en imponerende samling med Forder fra 1932, men har også en rekke andre veteranbiler i sin stall.

I anledning det årlige løpet til Early Ford V8 Club of Norway skulle til Eidsfoss, var det naturlig at han stilte opp som start for turen. Den gikk videre fra Hokksund via Voldstadveien, så via Vestfossen og ned langs Eikern til Eidsfoss.

Her ble det samling med enda flere tilreisende biler fra Vestfold og Telemark.

Det spesielle med samlingen til Rust-familien er at ingen av 1932-modellene er like og de fleste av dem er i original utførelse. Svein eier åtte av dem – men for to er det broren som står i vognkortet.

Åpent for alle veteranbiler
Dagens løp fra Hokksund til Eidsfoss var åpent for alle veteranbiler. Det var derfor en lett blanding av Forder og andre mer eller mindre kjente bilmerker. Mange i original utførelse, mens andre høyst modifisert.

Early Ford V8 Club of Norway teller i dag ca. 300 medlemmer og det er flere unge som har fattet interessen for disse gamle bilene. Men selv om noen er i 30-årene, er de aller fleste med grått eller null hår på hodet. Dette er en interesse som voksne gutter har mest sansen for.

Her der du noen bilder fra dagens veteranbilløp fra Eiker Mortorshop til Eidsfoss.

Foto: Ivar Engerud
Del:
Annonse