25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er registrert 71 nye smittetilfeller i Drammen gjennom helgen. Det gir et snitt på 23, pr. dag, og det er en lang rekke skoler som er berørt denne gangen. (Illustrasjon)

71 smittetilfeller i Drammen gjennom helgen – to i Øvre Eiker

I løpet av fredag, lørdag og søndag er det registrert hele 71 nye smittetilfeller av korona i Drammen . I Øvre Eiker er det to nye tilfeller. En lang rekke skoler er nå rammet – spesielt i Drammen.
Annonse

Som kjent rapporterer ikke Drammen kommune smittetall gjennom helgen. Derfor er dagens melding på 71 nye smittede ekstra oppsiktsvekkende, men det er altså et snitt på 23,6 smittede pr. dag.

Det er kjent smittevei for 44 av dem. Smittesporing foregår i seks av tilfellene, mens 16 har ukjent smittevei. Dem kommer fra utenlandsopphold.

Annonse

Mange berørte
Det er en lang rekke skoler som er berørt etter helgens smitteutbrudd i Drammen.

Berørte barnehager: Åssiden familiebarnehage.

Berørte skoler: Voksenopplæringa Drammen, Universitetet i Sørøst-Norge, Sonans Drammen, Åssiden videregående skole, Drammen videregående skole, Kjøsterud ungdomsskole, Veiavangen ungdomsskole, Galterud ungdomsskole, Brandengen skole, Eknes ungdomsskole, Solberg skole, Aronsløkka skole og Åssiden barneskole.

Berørte helseinstitusjoner: Ingen

Antall smittetilfeller siste 14 dager: 284
Antall smittede totalt: 4.924
Antall døde totalt: 48

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Begge var allerede i karantene som nærkontakter til tidligere smittetilfeller. Det er ikke registrert noen nye nærkontakter.

Testing av 8. klasse på Vestfossen ungdomsskole på søndag har ikke avdekket nye smittetilfeller. Hurtigtesting av 10. trinn ved Hokksund ungdomsskole starter i dag.

Det er med dette registrert totalt 451 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 246 er smittet i 2021.

Del:
Annonse