17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smitten øker både i Drammen og Øvre Eiker. Nå frykter kommuneoverlegen i Øvre Eiker for testkapasiteten. (Foto: Kjersti Werge-Olsen)

44 nye smittetilfeller – stor belastning på testteamene

I Drammen er det registrert hel 40 nye tilfeller av korona det siste døgnet. I Øvre Eiker er det fire nye tilfeller, og det er satt i gang massetesting. Kommuneoverlegen frykter for testkapasiteten.
Annonse

Av de 40 smittede i Drammen har hele 29 kjent smittevei, mens det pågår smittesporing for syv av dem. Ett tilfelle tilskrives utenlandsreise, mens tre har ukjent smittevei.

Det er flere barnehager og skoler som er berørt i Drammen ved siden av helseinstitusjoner.

Annonse

Berørte barnehager: Norlandia Bekkevollen Sprelloppbarnehage.

Berørte skoler: Aronsløkka, Åssiden, Bragernes, Åsen, Kjøsterud, Drammen videregående skole, Åssiden videregående skole og Universitetet i Sørøst-Norge.

Berørte helseinstitusjoner: Bråta, Hjemmetjenesten Losjeplassen, Hjemmetjenesten Åskollen.

Antall smittetilfeller siste 14 dager: 307
Antall smittede totalt: 4.964
Antall døde totalt: 48

Fire nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet fire nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

En er smittet på jobb i Drammen, én er elev ved Hokksund ungdomsskole, mens to personer har ukjent smittevei.

Kommuneoverlegen har satt i gang massetesting ved Vestfossen og Hokksund ungdomsskole. Det er også satt i gang testing på Eiker videregående, etter at en elev som er bosatt i annen kommune, er smittet.

Det er stor belastning på testteam og annet personell, og kommuneoverlegen er bekymret for om de klarer å opprettholde testregimet i den store skalaen det nå gjennomføres.

Det er med dette registrert totalt 455 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 250 er smittet i 2021.

Del:
Annonse