12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Forfatter av innlegget - Masud Gharahkhani (AP)

LESERINNLEGG: Ni av ti buskerudværinger kan betale mindre skatt

VALG 2021: Den siste tiden har vi sett en rekke angrep fra Høyre på fordelingspolitikken vår. Dette har spredt en usikkerhet rundt hvem som egentlig vinner på skattepolitikken til Arbeiderpartiet. La meg oppklare dette en gang for alle: Det er vanlige folk som vil sitte igjen med mer i lommeboka om Arbeiderpartiet vinner valget.
Annonse

Vi vil gi skatteletter til alle som tjener under 750.000 kroner i året. I praksis vil det si at 205.407 buskerudværinger vil betale mindre skatt. Det tilsvarer at nesten ni av ti skatteytere i regionen vil få en tykkere lommebok.

For Arbeiderpartiet er det opplagt at de med millioninntekter og store formuer bidrar mer til fellesskapet, enn de med normale inntekter. Det er bare rett og rimelig. For oss er det opplagt at vi trenger en mer rettferdig fordelingspolitikk enn vi har i dag.

Annonse

Høyre har nemlig et helt annet syn på denne saken. Gjennom deres åtte år i regjering, har noen av landets rikeste fått milliarder i skattekutt. Hvem har Erna konsekvent sendt regningen til? Jo, vanlige folk med normal inntekt. Derfor har vi sett saker som at barnehageprisene har steget, pendlere har måttet betale mer skatt og mottakere av arbeidsavklaringspenger har blitt skjøvet ut i fattigdom.

Høyre representerer en dypt urettferdig og usosial politikk som skaper større forskjeller og mindre tillit mellom folk. Dette vil Arbeiderpartiet endre.

Det er på høy tid med et skifte. Vi trenger en Arbeiderparti-ledet regjering som fører en mer rettferdig politikk som reduserer forskjeller. Nå er det vanlige folks tur!

Masud Gharahkhani
Stortingskandidat
Buskerud Arbeiderparti

Del:
Annonse