21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mange skoleelever er berørt av smittespredning på skolene i Drammen og Øvre Eiker. (Illustrasjon: Shutterstock)

Økende smitte i Øvre Eiker – liten nedgang i Drammen

Mens Drammen går fra 30 til 27 nye smittetilfeller i dag, øker smitten i Øvre Eiker med 10 nye tilfeller. Her er det nærkontaktene som smitter hverandre.
Annonse

Drammen melder om 27 nye smittetilfeller i dag. Det er tre færre enn i går. For 16 av tilfellene er det kjent smittevei, mens det pågår smittesporing i ett tilfelle. Syv har ukjent smittevei og tre kommer fra utenlandsopphold.

I dag er det ingen berørte barnehager eller helseinstitusjoner. Men det er en rekke skoler som nå opplever smittetilfeller. De er:

Annonse

Drammen voksenopplæring, Marienlyst skole, Kjøsterud skole, Aronsløkka skole, Åssiden skole, Fjell skole, Åssiden videregående skole, Drammen videregående skole, Svensedammen skole, Galterud skole og Gulskogen skole.

Antall smittetilfeller siste 14 dager: 347
Antall smittede totalt: 5.021

10 nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 10 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

To av de smittede har tilknytning til Hokksund ungdomsskole. I to tilfeller er det ukjent smittevei, og smittesporing pågår. De øvrige er nærkontakter til tidligere smittetilfeller.

Ved Hokksund ungdomsskole er det nå fire smittede til sammen, og ny testrunde er planlagt til i morgen. Første testrunde på Eiker VGS er ferdig, og avdekket ingen positive hurtigtester.

Kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 469 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 264 er smittet i 2021.

Del:
Annonse