19. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bålkaffe og svartkjelen til Willy Gustavsen er et fast innslag på alle turene til NHF Vestfossen og A.L.F. Buskerud. (Alle foto: Jan Arne Dammen)

Endelig – på tur igjen etter halvannet år med korona

Endelig er de på tur igjen med NHF Vestfossen og A.L.F. Buskerud (Arbeidsmiljøskaddes Landsforening). I snart to år har koronaen satt en stopper for alle deres aktiviteter og denne høstturen var etterlengtet. Her forteller foreningene om turen og opplegget.
Annonse

Det var 23. juni vi kontaktet Oset Høyfjellshotell og tok en sjans og booket rom for 40 personer. Spenningen var stor da vi sendte ut invitasjon, hvor mange ville bli med på denne fire dagers turen? Sekretæren vår Inger-Lise Olavsbråten tok seg av registreringen og hun fikk nok å gjøre. For maken til respons.

Spennende tid
Men fra juni til september er lang tid i disse koronatider. Ville det la seg gjennomføre? Ville landet bli nedstengt igjen?

Annonse

Nå er vi i gang. 40 forventningsfulle personer fra Øvre og Nedre Eiker, Kongsberg, Drammen og Ringerike var klar for høstfjellet. Per Olav Svidal i Svidal Minibuss og Turbilservice var like fornøyd som oss for at samfunnet begynner å komme i gang.

Kirsti fra Oset og Per Olav setter stor pris på at det er blitt litt liv og røre igjen.

Eventyr
Første etappe gikk til Villa Fridheim, der vi fikk lunsj og omvisning i dette eventyrhuset. For mange så var dette første besøket i villaen. Og mange barnebarn kan glede seg, for hit skulle de få bli med. Hvorfor dra til Hunderfossen når eventyrfigurene er her?

Tåre i øyekroken
Etter en beinstrekk på Gol kom vi opp til Oset Høyfjellshotell der vi ble tatt imot med åpne armer.

Det var ikke fritt for at det kom ei tåre i øyekroken da bussen rulla inn på tunet. Etter så lang tid var det som å komme hjem og det føltes som om vi var her i går. Skuldrene kunne senkes, sola skinte og maten var fortreffelig, ja da kunne det ikke bli bedre. Vi må få takke Kirsti og Mikael på Oset for et godt samarbeid hele veien og tilrettelegginga under oppholdet.

Ut på tur – her kommer alle seg fram – med litt hjelp.

Alle skal med
Noen var på topptur, andre på sykkeltur, noen koste seg i solveggen. Knut Edvard Aga gav oss en innføring i Stolpejakt. Krykker og rullestol var ingen hindring og da var jakta i gang. På Golsfjellet er det plassert ut flere stolper. Nå rakk vi ikke alle så da har vi et mål neste gang. Etter at alle var kommet tilbake etter en fin dag, var det tid for quiz.

Rundt sykkelstativet
Bålkaffe og svartkjelen til Willy Gustavsen er et fast innslag på våre turer. Nå som det var bålforbud kom kjøkkenet til hjelp, så kaffe i svartkjelen ble det. For at meteren skulle holdes og for at alle skulle kunne bli med, så samlet vi oss rundt sykkelstativet ved hotellet. Det blir en egen atmosfære når vi samles rundt svartkjelen og selv om knitringa fra bålet uteble, så gikk praten livlig.

Hesteskokasting.

Og for å få opp pulsen ble det mange spennende dueller med hesteskokasting. At konkurranseinstinktet er stort, er det ingen tvil om. Dette var gøy.

Ett besøk i Oset fjellkirke hører med
– Oset fjellkirke er bygd som en stavkirke. Kirken sto ferdig i 1979 og ble oppført av treskjæreren Hans Slettemeås fra Bø i Telemark. Han har skåret ut alt for hånd. Inne i kirken kan vi se symboler på de tolv disiplene samt Guds øye.

Kirken blir brukt til bryllup, gudstjenester og barnedåp, fortalte Kirsti som guidet oss. Hun var også vår guide i Gildehallen, ett av de største private samlingene av bondeantikviteter i Norden.

Quiz-kveld.

Godt selskap
Tiden går fort i godt selskap og fire dager er plutselig over og det var tid for hjemreise. Takk til alle som var med og gjorde denne turen så hyggelig og takk til Oset Høyfjellshotell og Per Olav Svidal for en behagelig bussreise. Med på turen var også munnbind og antibac i tillegg til hjertestarteren som alltid er med.

Kaffe ute i det fri med koronaavstand.
Del:
Annonse