21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Stasjonsgata Legekontor er stengt fram til og med mandag i første omgang etter at ansatte har fått påvist korona. Legevakta på Kongsberg er alternativet ved akutte behov. (Foto: Google)

Måtte stenge legekontor etter koronasmitte hos ansatte

Stasjonsgata Legekontor i Hokksund har stengt dørene sine fra i dag tidlig etter at det var mistanke om koronasmitte blant de ansatte. Nå er det bekreftet at flere enn én er blitt smittet med korona, men ingen skal være alvorlig syke.
Annonse

– Nå foreligger smittemessig avklaring. Legekontoret vårt vil dessverre være fysisk stengt til og med førstkommende mandag, melder Landsbylege Stine Kirsch Warlo på sin Facebookside.

Overfor Eikernytt.no bekrefter hun at det er flere enn én som er bekreftet smittet av korona.

Annonse

– De som er friske hos oss, vil jobbe med henvendelser via helsenorge.no. Ingen er alvorlig syke, og alle er vaksiner. Det er stengt dør, og vi kan ikke ta noen blodprøver, melder Warlo.

Hun henviser alle pasienter som ikke kan vente om å henvende seg til legevakta på Kongsberg. Legevakta tar øyeblikkelig hjelp ved å ringe 116117, men ved nød og behov for ambulanse er det 113 som gjelder.

– Et lite fastlegekontor er sårbart lokalt i medisinsk førstelinjetjenesten, understreker Stine Kirsch Warlo.

Stine Kirsch Warlo sier de ansatte på kontoret er fullvaksinerte og ikke blitt alvorlig syke, men de må stenge kontoret for å begrense smittefaren.
Del:
Annonse