16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

54 elever ved Eiker VGS må nå testes etter at en elev har fått påvist korona. (Illustrasjon)

Skoler rammet – 46 nye smittetilfeller i Drammen – fire i Øvre Eiker

Drammen videregående skole, Åssiden videregående skole og Marienlyst skole er alle berørt av koronasmitte det siste døgnet. I Drammen er det nå meldt om 46 nye smittetilfeller.
Annonse

32 av de 46 har kjent smittevei, mens det pågår smittesporing for av 12 dem. To har ukjent smittevei.

Det er nå 448 nye smittetilfeller i løpet av de siste 14 dagene og det totale antallet med koronatilfeller i Drammen er oppe i 5.264. 50 personer er døde.

Annonse

Fire nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet fire nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

To av de smittede er tilknyttet Stasjonsgata legekontor i Hokksund. Smittekilden er ukjent, og legesenteret holder i første omgang stengt til og med mandag 13. september. Berørte pasienter er varslet av legesenteret.

En person har ukjent smittekilde, og smittesporing er ikke ferdigstilt. Den siste har kjent smittekilde, var allerede i karantene og har få nærkontakter.

I tillegg er en elev på Eiker videregående skole smittet. Eleven bor i en annen kommune. Dette utløser testregime for 54 elever på 2. trinn.

Smitten i Øvre Eiker har mange berørte, og kommuneoverlegen vurderer smittemiljøet nå som litt uoversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 488 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 283 er smittet i 2021.

Del:
Annonse