21. januar 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Åtte nye i Drammen og fem i Øvre Eiker. Det er smittefasiten fra søndag. (Illustrasjon)

Smittetallene synker i Drammen – stabilt i Øvre Eiker

Drammen kommune melder om åtte nye tilfeller av koronasmitte siste døgn. Det er nesten en halvering fra dagen før. I Øvre Eiker er det stabile tall, men på et høyere nivå enn det kommunen har vært vant til.
Annonse

Av de åtte tilfellene i Drammen siste døgn er det kjent smittevei for seks av dem. Skolene som er berørt nå er Drammen VGS, Åssiden VGS og Veiavangen ungdomsskole.

Ingen barnehager eller helseinstitusjoner er berørt av dagens tall.

Drammen har i løpet av de siste 14 dagene hatt 431 smittetilfeller og det er nå totalt 5.390 som har fått påvist korona i kommunen siden mars i fjor. Antall døde er fortsatt på 50.

Fem nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet fem nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

En er nærkontakt til et tidligere smittetilfelle og var allerede i karantene. En elev ved Skotselv barneskole og en ved Hokksund barneskole testet positivt på hurtigtest. To tilfeller er knyttet til Eikertun helsehus, der en pasient og en ansatt er smittet.

Smitten på Eikertun utløser ikke karantene, men det gjennomføres innskjerpet smittevern som et forebyggende tiltak. Kommuneoverlegen vurderer smittesituasjonen som oversiktlig.

Det er med dette registrert totalt 510 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020.

Del:
Annonse