23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Mange fikk gåsehud av konsertene med KORK og 225 sjetteklassinger i Sentrumshallen sist uke. Noen fikk også frysninger på ryggen da de så hvor tett ungene var «stablet».

Fryktet smitteutbrudd etter «Gåsehud-konsertene med KORK

Flere har reagert etter KORK-konserten i Sentrumshallen sist uke der 225 sjetteklassinger sto stuet rimelig trangt sammen for å danne det som ble omtalt som Norges største kor. Mens musikerne og publikum holdt god avstand, stå ungene «som sild i tønne».
Annonse

Hyllestene etter konsertene med KORK og 225 sjetteklassinger i Sentrumshallen sist uke, var mange og gode. Mange beskriver at de nettopp fikk det konsertenes tittel fortalte – nemlig at de fikk gåsehud.

Men det var også flere som grøste på ryggen over det de mener er mangel på smittevernregler og forhåndsregler for sjetteklassingene. De sto nemlig rimelig trangt på tribunen hvor de dannet det som trolig er Norges største barnekor.

Annonse

Eikernytt.no har forelagt bekymringene om manglende smittevern til kommuneoverlege Anne Aune. Hun er ikke like bekymret som mange andre.

– Arrangementet under Gåsehud-konserten fulgte smittevernreglene for arrangement. Barna sto samlet skolevis under konsertene. I tillegg fikk alle barna tilbud om å ta hurtigtester før og under konsertdagene. Dette ble gjort for å minske risiko for at noen som var smittet var med i koret. Det var også tydelig beskjed om at ingen med symptomer kunne delta på konsertene, sier Aune.

Hun opplyser at vi både i Øvre Eiker og i mange andre kommuner ser nye smittetilfeller blant barn og unge. Etter at samfunnet har åpnet mer opp og skolene er over på grønt nivå, er det ikke uventet at dette tallet øker.

– Smitte hos barn og unge gir heldigvis for de aller, aller fleste lette sykdomsforløp. Vaksinasjon av en stor andel av voksne innbyggere gjør at det blir færre med alvorlig sykdom og behov for sykehusinnleggelser, selv om smitten de siste ukene har økt. Kurven har nå også begynt å flate ut, sier kommuneoverlege Anne Aune.

Hun legger til at ingen av smittetilfellene de siste dagene berører 6. trinnet som deltok på konsertene.

Kommuneoverlege Anne Aune sier at arrangementet gikk etter gjeldende smittevernregler og at ingen av sjetteklassingene som var mer har fått påvist koronasmitte.
Del:
Annonse