21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Smittesituasjonen på Eikertun viste seg å være verre enn først antatt. Siste døgn er seks smittet i tillegg til de to fra forrige døgn.

Skoler og Eikertun rammet i nytt smittehopp i Drammen og Øvre Eiker

48 nye smittetilfeller i Drammen og 10 nye i Øvre Eiker. Det er status etter valgdagen. I Drammen er det flere skoler som er rammet. I Øvre Eiker er seks av de smittede tilknyttet korttidsavdelingen på Eikertun.
Annonse

38 av de totalt 48 nye smittetilfellene i Drammen har kjent smittevei mens det pågår smittesporing for fem av tilfellene. En har fått korona på utenlandsreise, mens fire har ukjent smittevei.

Berørte skoler er: Drammen videregående skole, Åssiden videregående skole, Veiavangen ungdomsskole, Marienlyst skole, Svensedammen skole, Brandengen skole og Steinberg skole.

Annonse

Antall smittetilfeller siste 14 dager: 439

Antall smittede totalt: 5438

Antall døde totalt: 50

10 nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 10 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

Seks av de smittede er tilknyttet korttidsavdelingen ved Eikertun Helsehus. Som fortalt i går har Øvre Eiker fått sitt første koronarelaterte dødsfall etter at en person i 80-åra døde på Eikertun i helgen.

De øvrige fire er tilknyttet Hokksund barneskole og Skotselv skole. På skolene gjennomføres nye testrunder i de klassene hvor det er kommet nye positive tilfeller.

Det er med dette registrert totalt 520 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020. En person er død.

Del:
Annonse