27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Frank Tore Larsen og kartleser Morten Erik Abrahamsen klarte å sikre NM-tittelen med sin andreplass i Rally Sørland. Men de stiller til start til helgen og regner med hard konkurranse. (Foto: Henning Friis/PRL)

Nybakt Norgesmester forventer hard konkurranse i Rally Hedemarken

Kommende helg avsluttes årets rally-NM med todagersløp fredag og lørdag. NMK Hamar har lagt opp til et omfattende rally når de markerer 30-årsjubileum for sitt populære løp Rally Hedemarken. Nybakt Norgesmester Frank Tore Larsen fra Steinberg står på startstreken.
Annonse

To fartsetapper på fredag kveld og 12 etapper på lørdag skal deltagerne gjennom på kjente rallytrakter på Hedemarken. Løpet er en kombinasjon av fartsetapper som er blitt benyttet de siste årene i Stange, Løten, Ringsaker og Hamar. På fredag kveld, i mørket, kjøres blant annet Rokosjøen, med det kjente Engseth-hoppet. Løpet avsluttes lørdag ettermiddag med en etappe inne på bilcrossbanen Vendkvern.

Rally Hedemarken er femte NM-runde og blir årets siste. Planen var sju runder, men pandemien har ført til både avlysninger og flyttinger i en krevende sesong. Rundt 85 deltagere stiller til start på fredag kveld, og selv om alle NM-vinnerne er klare etter forrige runde, så vil det bli stor spenning og hard kamp om sølv- og bronsemedaljer i de fire forskjellige NM-klassene. Kampen om totalseier vil også garantert bli spennende.

Annonse

I klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene klarte Frank Tore Larsen og kartleser Morten Erik Abrahamsen å sikre NM-tittelen med sin andreplass i Rally Sørland. Larsen, som kjører for NMK Modum & Sigdal, har plukket jevnt med poeng gjennom sesongen i sin VW Polo R5. En seier og tre andreplasser har han på de fire første rundene, og det vitner om høy grad av stabilitet.

Kampen om NM-sølvet gjør imidlertid at det ikke vil bli en kjedelig affære i Rally Hedemarken. Regjerende mester, Anders Grøndal og Marius Aasen ligger helt likt bak Larsen foran finalen. Begge har kjørt inn 73 poeng. Anders Grøndal i sin Ford Fiesta R5 sammen med kartleser Marius Fuglerud. Marius Aasen med kona Marlene Engan Aasen i kartleserstolen i sin Skoda Fabia R5.

Bare sju poeng disse ligger også formsterke Ole Christian Veiby klar til angrep. Med sin Hyundai i20 R5 har han nå vunnet de to siste NM-rundene, og tydeligvis satt inn en sterk sluttspurt i årets sesong. Sammen med kartleser Jonas Andersson har KNA Kongsvinger-føreren poeng fra kun to av fire løp, men til gjengjeld så er begge disse løpene vunnet. Da Veiby ble norgesmester i 2019 vant han Rally Hedemarken. Løpet ble ikke kjørt i fjor, så slik sett kjører Veiby også for å forsvare seieren.

I Rally Hedemarken får førerne i denne klassen også konkurranse fra den nybakte norgesmesteren i klassen for firehjulsdrevne nasjonale biler, Håkon Sveen Frøslid. Han bytter ut sin Subaru Impreza med en Ford Fiesta R5 på Hamar for å utfordre de nevnte i NM-teten, sammen med kartleser Jørn Listerud.

Konkurranse vil de garantert også få fra Eyvind Brynildsen fra KNA Varna. Den suverene norgesmesteren fra 2015 kommer til start i en Skoda Fabia R5 med rutinerte Veronica Engan i kartleserstolen. Brynildsen kjørte i fjor internasjonalt for Toksport Skoda og var med på å sikre VM-tittelen for team i WRC2-klassen. Hva han kan utrette på Hedemarken blir spennende å se. Da han ble norgesmester i 2015 vant han samtlige seks NM-runder inkludert Rally Hedemarken.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er Steve Røkland fra KNA Kongsvinger klar norgesmester allerede. Han har hatt en fantastisk sesong, og vunnet alle de fire NM-rundene så langt. Men han kommer til start også på Hamar med kartleser Roger Eilertsen. 

Nærmest Røkland i NM-kampen ligger Morten Storsveen fra KNA Varna, som kjører en Renault Twingo R2. Han har kjørt inn 92 poeng så langt sammen med kona Merete Storsveen i kartleserstolen. Familien Storsveen har så godt som NM-sølvet i lomma.

På en tredjeplass følger Markus Bakken fra NMK Modum & Sigdal i en Citroën C2 R2 Max med 55 poeng. Markus har med seg Hedda Thorvoll Lien i kartleserstolen.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er som nevnt Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg allerede klar mester med sin Subaru Impreza. Sammen med kartleser Jørn Listerud står han med maksimale 132 poeng etter seier i alle fire NM-løpene så langt.

På en andreplass ligger Thomas Kvam fra Grenlands Motorsportklubb med 72 poeng. Han kjører en Mitsubishi Lancer sammen med Stian Johnsen. På tredjeplass ligger Morten Gravermoen fra NMK Modum & Sigdal sammen med kartleser Vilde Lindum Fjulsrud med 24 poeng. De kjører en Subaru Impreza.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har Olav Fredriksen fra NMK Modum & Sigdal med kartleser Ole Thomas Westby sikret NM-tittelen i sin Volvo 240.

Kampen om sølv og bronse er imidlertid åpen og kommer til å bli knallhard. Foran finalen på Hamar er det Mats Peder Hvambsahl fra NMK Kongsberg som ligger på andreplass med sin Volvo 940. Han har 49 poeng. På en tredjeplass følger Roger Søyland fra KNA Kongsvinger i Ford Fiesta med sine 48 poeng. Som om ikke det er nok ligger Lars Johan Strand fra KAK på en fjerdeplass med sin BMW og 45 poeng.

Rally Hedemarken kan følges fra start til mål på rallyradioen som finnes på www.rallynm.no . NRK1 sender en oppsummering av NM-løpet mandag.

Del:
Annonse