21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Årets NM-finale i Rallycross kjøres på Finnskogen denne helgen. Flere lokale utøvere står på startlistene.

Rallycross-NM med finale på Finnskogen i helgen

Kommende helg kjøres årets femte og siste NM-runde i rallycross på Finnskogbanen . KNA Solør Motorsport er arrangør av løpet og rundt 100 deltagere stiller til start. Flere lokale står på startlistene denne helgen.
Annonse

Det er fortsatt restriksjoner i forhold til Covid-19, men arrangøren har fått tillatelse til å åpne for et begrenset antall tilskuere. Det vil også bli mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.

Løpet blir det siste av fem planlagte NM-runder i en sesong der pandemien har ført til både utsettelser og avlysninger av løp. Årets NM-sesong startet på Gardermoen, og deretter har det vært kjørt på Grenland Motorbane, Momarken Bilbane og Fuglehaugen på Gol.

Annonse

Det er i de fire supernasjonal-klassene det skal kjempes om NM-poeng til helgen. I tillegg avvikles siste NM-runde for klassene Shortcar Bandit og Shortcar Extreme. I tillegg teller løpet i norgescupen for juniorer og for historisk klasse.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det uhyre jevnt og spennende foran helgens avslutning. I en av hovedrollene finner vi hjemmehåpet Espen Isaksætre fra arrangørklubben KNA Solør Motorsport. Med sin Peugeot 208 har Isaksætre kjørt inn 143 poeng på de fire første rundene.

Akkurat samme poengsum står unge Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Msp med. Han kjører en Citroën DS3, og har hatt en meget sterk sesong så langt både i rallycross og racing. Solberg Hansen har en soleklar ledelse i Norgesmesterskapet i racing-klassen GT4 der det også gjenstår kun en runde.

På en tredjeplass følger Sebastian Høidalen fra NMK Grenland i Ford med 94 poeng. Han har kun fire poengs margin til Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad i Opel Corsa.

Klassen for biler til og med 2000 ccm er det Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger med sin Opel Corsa som har tilrevet seg en ledelse. Han står bokført med 128 poeng etter å ha vært svært jevn og blant de beste i alle fire runder så langt.

På en andreplass følger Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal med sin Mazda RX8 og 118 poeng. På en tredjeplass ligger Åsmund Holten fra NMK Vikedal. Han har poeng kun i tre løp så langt, men har til gjengjeld vunnet to av dem, og står med 104 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm har Simen Engsvik fra NMK Trøgstad en klar ledelse med sin VW Polo. Han var sølvvinner i NM i fjor, og har kjørt inn 142 poeng i de fire første rundene i år.

Nærmest NM-lederen følger broder Sander Engsvik i BMW E30. Han står bokført med 118 poeng, og det kan altså bli stor jubel i familien Engsvik til helgen.

På en tredjeplass ligger de siste års mester, Jørgen Syversen fra NMK Aremark. Han har så langt i år sanket 115 poeng i sin Ford Fiesta.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det fjorårets mester Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland, som leder med sin VW Polo og 148 poeng. På en andreplass, kun åtte poeng bak, følger Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen som kjører Audi.

På en tredjeplass ligger Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo i BMW M3. Han stilte ikke i årets første runde men har allikevel kjørt inn 109 poeng på de tre siste.

I tillegg til rallycross-klassene kjøres siste NM-runde for Shortcar. I Shortcar kjøres det både baneracing og rallycross gjennom sesongen. I Shortcar Bandit er det Theo Eriksen fra NMK Trøgstad som leder sammenlagt foran avslutningen med sine 192 poeng. På en andreplass ligger Marcus Myrseth fra NMK Aurskog-Høland med 186. Christoffer Amundsen fra NMK Drammen følger på tredjeplass med 145 poeng.

I Shortcar Extreme har Thor Gunnar Hagen fra NMK Modum & Sigdal en soleklar ledelse med sine 193 poeng. Nærmest følger Frode Kveldstad fra NMK Orkla med 146. På tredjeplass ligger Inge Wenn fra NMK Orkla med 128 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres også femte og siste runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Finnskogbanen. Her er 18 unge lovende førere påmeldt.

Cupen ledes av Sindre Madsen Moe fra NMK Trøgstad i Peugeot 206. Han har kjørt inn 142 poeng. Klubbkamerat Torjus Svennby ligger på andreplass med sin Honda Civic og 132 poeng. På en tredjeplass følger Jens Hvaal fra NMK Grenland, som også kjører Civic. Han har 130 poeng. Med andre ord er det svært jevnt blant de yngste.

I norgescup for historisk klasse inngår både rallycross og bakkeløp. Så langt er to rallycross avviklet, mens det er tredje runde på Finnskogbanen. Her er det Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg i Ford Escort som topper med 83 poeng. Nærmest følger Thor Skogen fra NMK Fluberg med 57 poeng. Han kjører en Volvo 142. På tredjeplass ligger Helge Jakobsen fra NMK Aurskog-Høland i VW 1303 med 37 poeng.

I denne cupen inngår også siste NM-runde i bakkeløp på Lillehammer 26. september.

NM-runden på Finnskogbanen kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

Se alle påmeldte her: https://app.aagedahl.no/wrm/ext/deltakere/?ID=1471

Del:
Annonse