21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Volvoen fikk store skader etter å ha blitt skjøvet over 10 meter nedover Arbeidergata i Mjøndalen av bussen. Sjåføren er kjørt sykehus med ukjent skadeomfang.

En til sykehus etter å ha blitt påkjørt av buss i Mjøndalen sentrum

(Oppdatert) Sjåføren av en Volvo stasjonsvogn er kjørt til Drammen sykehus etter at vedkommende ble påkjørt av en stor VY-buss i Arbeidergata i Mjøndalen sent i ettermiddag. Bussjåføren og en kvinne er kjørt legevakt for sjekk.
Annonse

Det var klokken 17.15 i ettermiddag at nødetatene fikk melding om en trafikkulykke i Arbeidergata i Mjøndalen sentrum og rykket ut med store mannskaper. Ifølge politiet på stedet skal en VY-buss ha kjørt nedover Arbeidergata da den traff Volvoen som kom fra en sidegate.

Bussen hadde vikeplikt for personbilen, som ble trykket over 10 meter nedover gata før bussen fikk stoppet. På veien traff Volvoen en annen bil som sto parkert og i denne bilen satt det en kvinne. Hun klaget over smerter i rygg og nakke og ble derfor kjørt med ambulanse til legevakta for en grundig sjekk.

Annonse

Politiet på stedet vurderer nå førerkortbeslag på bussjåføren som etter all sannsynlighet ikke overholdt vikeplikten overfor Volvoen.

Tre personer måtte tas hånd om av ambulansepersonell. Sjåføren av Volvoen ble kjørt Drammen sykehus med ukjent skadeomfang. Sjåføren av bussen og en kvinne som satt i bilen som ble dyttet borti, er kjørt legevakt.

Det ble store materielle skader på stasjonsvogna, mens den tredje bilen fikk kun mindre skader i bakparten. Politiet meldte om fire involverte kjøretøy, men dette er noe usikkert.

Bussjåføren, en mann i 60-åra, mistenkes for å ha forårsaket ulykken. Det er besluttet førerkortbeslag og sak opprettes.

Arbeidergata i Mjøndalen er ikke forkjørsvei, men det er det mange som ikke skjønner eller respekterer. Her er det høyre-regelen som gjelder.

Del:
Annonse