22. mars 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I dag er det forventet storinnrykk på byen og at folk slipper seg løs. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

16 nye smittetilfeller i Drammen – og i dag oppheves nesten alle restriksjoner

Klokken 16.00 i dag ligger det an til stor jubel rundt om i norske hjem og ikke minst i utelivsbransjen. Men samtidig er det fortsatt mye smitte rundt om i kommune-Norge. Drammen hadde siste døgn 16 tilfeller. I Øvre Eiker er det to nye tilfeller.
Annonse

12 av de 16 hadde kjent smittevei og det er Mjøndalen skole og Konnerud skole som er rammet denne gangen. Ingen barnehager eller helseinstitusjoner er berørt siste døgn.

Selv om «meteren» er pakket ned for denne gangen, er det altså ikke fritt frem med klemming og dårlig håndhygiene slik det var før vi lærte om koronaen. Det gjelder å ta det litt pent selv om mange legger opp til en kjempefest denne helgen.

Annonse

Myndighetene har kommet med en rekke råd i forbindelse med gjenåpningen av landet, men det viktigste er å være obs på egen helse og teste seg om du er i tvil i tillegg til å holde deg hjemme om du er syk.

De siste 14 dagene er det 324 nye smittetilfeller i Drammen. Totalt er det 5.691 som er blitt smittet med krona siden mars i fjor og 50 er døde i Drammen alene.

To nye smittetilfeller i Øvre Eiker
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet to nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker det siste døgnet.

En person er smittet i forbindelse med en samling i et privat hjem. Det er registrert få nye nærkontakter. Den andre er elev ved Skotselv skole, og har kjent smittekilde. Den aktuelle klassen testes i dag.

Det er med dette registrert totalt 555 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 350 er smittet i 2021.

Del: