21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kjøring med hest og vogn var en soleklar «vinner» i dag da Mari Marki Norheim kom med en liten hest og kjerre for å kjøre de som ville rundt på plassen utenfor barnehagen.

Feirer 30 år med barnehagedrift i Lyngstua hele denne uken

Lyngstua barnehage på Loesmoen i Hokksund er pyntet til fest. De feirer nemlig for sine 30 år som selvstendig barnehage drevet av en stiftelse. Og de tar den «helt ut» med feiringen hele denne uken.
Annonse

To hoppeslott er leid inn – Bokbamsen har vært på besøk og i morgen kommer det populære barnehagebandet TRASS på besøk for å holde konsert. I tillegg ble det servert boller og kaffe til alle foreldre utendørs i ettermiddag.

– Vi er en solid barnehage med rundt 90 barn og 25 ansatte – blant dem flere menn, forteller daglig leder Kristina Perry.

Annonse

Hun viser Eikernytt.no rundt på uteområdet til barnehagen, som satser mye på fysisk aktivitet og det å være utendørs. Hun forteller om en stiftelse som ble dannet av Fagforbundet i Øvre Eiker sammen med funksjonærforeningen til Sparebanken Øst – den gang kalt Eiker Sparebank.

Barnevennlig størrelse på denne hesten og ungene synes det var stas å kose og hilse på.

Null til fem år
Lyngstua er en fulltidsbarnehage med tre avdelinger hvor aktiviteten er spesielt tilrettelagt for aldersgruppene. Men denne uken er det full fart på de fleste – uansett alder. Gårsdagen startet med hoppeslott og bokbamse etterfulgt av underholdning og synging av burstadsang utendørs for alle selv om været ikke var det aller beste.

I dag var det hestekjøring som trakk mest oppmerksomhet da Mari Marki Norheim fra Utelykke hesteopplevelser hadde med seg en hest som i størrelse var tilpasset barnehagebarn.

Det er pyntet til fest når barnehagen denne uken feirer sitt 30-års jubileum.

Resten av uka er det flere aktiviteter og mye skjer utendørs. Hoppeslottet er en soleklar vinner i så måte, men natursti og skogvanding er ikke galt det heller. Fredag avsluttes feiringen med kino for de ulike gruppene og valg av film fikser de selv. Popcorn hører selvsagt med.

– Vi ville feire skikkelig slik at ungene ville huske denne uken lenge. Å bare ha bursdag én dag holder ikke med så mange ivrige unger, sier Perry, som fant fram noen få gamle bilder fra arkivet i barnehagen.

Hun fant blant annet bilder de hadde fått fra Fremtiden for 30 år siden. De var fra åpningen med høytidelig besøk og korpsmusikk.

Rune Elvekrok passer på at bowlingen går for seg i riktige former.
Store såpebobler er kjempegøy å ødelegge.
Lyngstua har et stort og fint inngjerdet område hvor ungene kan boltre seg rimelig fritt på.
Jonas Florin er en av flere menn som jobber i Lyngstua og her passer han på unger i fritt fall i hoppeslottet.
Daglig leder, Kristina Perry, lette i arkivet og fant bilder fra åpningen for 30 år siden. Da var det gjester, korpsmusikk og mye staselig folk på plass.
Del:
Annonse