24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Perleraden Musikkteater gleder seg til å starte opp med forestillingene på Fossesholm 6. oktober nå som Norge har åpnet opp og det kan slippes inn nok publikum.

Utsatt og forsinket – men nå kommer Prøysen på Fossesholm

Det har vært et annerledes år, også for gjengen bak Prøysen på Fossesholm, Perleraden Musikkteater. Det som skulle vært troppens 20-års jubileum, måtte til slutt avlyses på grunn av koronaen, og de kjøpte billettene kunne flyttes ett år fremover eller refunderes.
Annonse

Onsdag 6. oktober er de imidlertid i gang igjen og det er planlagt seks forestillinger på Fossesholm Herregård i Vestfossen.

Underholdningsbransjen er en av de som har blitt desidert hardest rammet av den globale pandemien, og det var ingen unntak for Perleraden.

Annonse

– Vi er ikke under noen støtteordninger eller får noen tilskudd for å drive, så vi hadde rett og slett ikke mulighet til å gjennomføre. Plassen vi spiller var for liten for å holde avstanden vi trengte, og vi hadde ikke kommet rundt økonomisk om vi hadde spilt for et begrenset antall, sier Ingeborg Amalie Hanssen (30), regissør og medgrunnlegger av Perleraden Musikkteater.

Fordi flere av de faste publikummerne på Fossesholm er i grupper utsatt for smitte og sykdom, valgte gjengen å gjøre det mest ansvarlige og utsette jubileumsfeiringen til i år.

Billettene har allerede ligget ute for salg en stund, men av samme grunnlag som sist har Perleraden bestemt seg for å flytte forestillingene til oktober, da de kan være sikre på at en større del av befolkningen er vaksinert, og kan benytte seg av den store salen i første etasje i låven, hvor det er god plass til å holde avstand og de kan få plass til det antallet de ønsker.

Forestillingene vil da bli holdt den første uken i oktober, med færre forestillingsdager enn tidligere. De som allerede har kjøpt billetter i august vil derfor få flyttet sine bestillinger til den perioden, den spilledagen som måtte passe best.

Nå dukes det for et heseblesende show med masse humor, og en kavalkade av publikumsfavoritter som gjengen har underholdt Vestfossen med de siste 20 årene.

– Vi balanserer en blanding av latter, galskap, tårer og glede. Vi gjør Prøysen på en måte du aldri har sett eller hørt andre steder tidligere. Vårt mål er at du skal gå ut døren etter forstillingen og føle at tekstene skrevet på 50- og 60-tallet er like aktuelle i dag. For å sitere mitt eget intervju som femtenåring: «Prøysen er kult!», sier Ingeborg.

Del:
Annonse