3. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

(Illustrasjon - har ikke noe med den aktuelle brannen å gjøre)

Hytte totalskadet i brann på Himsjø – var nær ferdig oppusset

(Oppdatert 02.10.21 kl. 00.35) Nødetatene rykket ved 19.30-tiden ut til en hyggebrann på Himsjø i Øvre Eier. Det var fare for at propanen i hytta skulle antenne og politi og brannvesen satte opp en sikkerhetssone på 300 meter. Situasjonen var fortsatt ikke under kontroll kl. 20.50 og hytta er brent helt ned.
Annonse

Ingen skal være skadet og den ene personen som var i hytta – en kvinne – skal ha kommet seg ut i god behold, sier politiets operasjonssentral til Eikernytt.no.

Hun fikk holde seg varm i ambulansen som også rykket ut til stedet ved Himsjø.

Annonse

Ifølge 110-sentralen er det fortatt en sikkerhetssone da faren for eksplosjon fra propanflaskene er til stede.

Hytta skal ha vært overtent, men brannvesenet har fått slått ned flammene og sikret at brannen ikke skal spre seg til nabohyttene. Det skal være flere hytter som dette ligger forholdsvis tett i dette området.

Hytta overtent
Politiet melder klokken 22.44 at hytta er fullstendig overtent og at den kommer til å brenne ned til grunnen. Det er ikke spredningsfare til øvrig bebyggelse.

Operasjonssentralen melder at politiet har forlatt stedet, men at brannvesenet blir på stedet for etterslukking. Sak opprettes.

Satt på utedassen da hytta gikk opp i flammer
– Det var hytta mi som brant på Himsjø. Ikke mye jeg kan fortelle – hadde sett på TV, men ble røyksjuk så jeg satt ute i kosekroken. Så gikk jeg på utedassen og mens jeg satt der hørte jeg en merkelig lyd fra hytta og det veltet røyk ut av vinduet, forteller Elisabeth Uggen.

Elisabeth Uggen har i en årrekke jobbet med salg av propangass i Knivedalen og vet derfor mye om hvor farlig dette kan være.

– Med min kunnskap om propan, løp jeg og ringte 113. Hytta har vært i familiens eie siden slutten av 1950-årene, og jeg overtok i slutten av oktober 2019, sier Elisabeth.

Hun forteller at de har drevet og pusset opp hytta og var på det nærmeste ferdig. Bare ett vindu gjensto da den altså brant ned til grunnen fredag kveld.

Elisabeth Uggen har drevet med salg av gass og utstyr i en årrekke i Knivedalen. Hun tok derfor ingen sjanser og ringte nødetatene med en gang hun så det brant i hytta si på Himsjø. (Arkivbilde)

Politiet satte opp sperring et stykke unna brannstedet på grunn av faren for gasseksplosjon.
Del: