22. mars 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ole Runar Håkestad representerer 28 hytteeiere rundt Lauvtjern som alle har fått en regning på hytterenovasjon de ikke har. RfD legger seg flate i saken og beklager.

Sendte regning på hytterenovasjon som ikke var klar – RfD legger seg flate

Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) sendte for kort tid siden ut regning for hytterenovasjon til blant annet hytteeiere på Lauvtjern. Problemet var bare at det ikke er etablert noen hytterenovasjon for området og nå legger RfD seg flate. De har rettet opp og kreditert regningene.
Annonse

En av dem som reagert da de plutselig fikk regning på hytterenovasjon, var Ole Runar Håkestad. Han er leder av Lauvtjern og omegn hytteforening og burde være den som skulle fått varsel om at det skulle iverksettes en renovasjonsordning for området. Men han hadde ikke hørt noe fra det interkommunale selskapet før regningen dumpet ned i posten.

Gjorde en tabbe – legger oss flate
– Her har vi gjort en tabbe og sendt ut fakturaer feil og vi legger oss flate.

Annonse

Det sier Gry Nessjøen i RfD. Hun har ansvaret for innføring av hytterenovasjon, og kan berolige alle med at feilen er rettet opp og alle som har fått faktura nå har fått en SMS med beskjed om å ikke betale regningen.

Fakturaen som gikk ut til samtlige hytter ved Lauvtjern og noen få andre, men alle skal altså ha fått beskjed om å glemme regningen. De som har betalt den, slik som Håkestad, vil få pengene igjen.

Ikke klar for innføring
Det er vedtatt at det skal innføres hytterenovasjon i Øvre Eiker og langs Eikern er dette allerede på plass. Her er det satt opp ett returpunkt på Brekkeskåka. Det skal videre etableres returpunkt på Årbogen i Krokstadelva for hyttene inne på Ulevann og på Kølabånn for Hoensvannet.

Når det gjelder Lauvtjern og andre deler av Øst-siden i Øvre Eiker, er det ikke klart hvor returpunktene vil komme.

– Vi har spilt inn noen forslag til kommunen, men så langt ikke fått godkjenning på disse, sier Gry Nessjøen, som legger til at det ikke kommer noen returpunkt på denne siden av jul i dette området.

Ifølge Ole Runar Håkestad har det vært snakk om et returpunkt på Lerberg og i Knivedalen. Det første skjønner han ikke vitsen med.

– Alle som har hytter på Lauvtjern bruker Slettbakk-veien opp til hyttene. Vi som for eksempel bor på Ullern vil i så fall måtte kjøre ned til Lerberg for å tømme søppel og så tilbake igjen. Det kommer ikke til å skje. Vi tar heller med søppelet vårt hjem og kaster det i de private dunkene våre selv om vi må betale 1.900 kroner i året for denne tjenesten, sier han.

Som praktisk anlagt kommuneansatt mener han det ville vært lettere og billigere å sette en container innenfor bommen som stenger veien til Lauvtjern. På den måten hindres andre å komme til for å kaste all verdens annen søppel slik det ofte er rundt slike containere.

Han reagerer også på at alle blir avkrevd for helårlig hytterenovasjon da det kun er et fåtall av hytteeierne på Lauvtjern som benytter hyttene vinterstid.

Sentral plassering viktig
Gry Nessjøen sier til Eikernytt.no at de forsøker å finne plasseringer som er sentralt plassert i forhold til hyttene slik at flest mulig kan benytte seg av disse containerne.

– De er låst og du må ha en brikke for å bruke dem, men det er samme brikken som går til alle containerne uansett hvor de er plassert, sier hun og mener det skal være greit å velge returpunktet som passer best for deg.

Lurdalen får sin hytterenovasjon på plass rundt 1. desember. Når Østsiden av kommunen får, er ikke avklart.

Del: