20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ungene storkoste seg i Vestfossenhallen i høstferien hvor ungdommer var engasjert til å passe på og aktivisere ungene. (Fotos: Anette H. Solbakken)

Høstferie med åpen hall i Vestfossen – over 40 barn storkoste seg

Over 40 barn i hallen. Det er fasit etter høstaktiviteten i regi av Vestfossen IF med støtte fra Øvre Eiker idrettsråd. Hele denne uka har barn og unge kost seg med en rekke aktiviteter rundt om i kommunen.
Annonse

Øvre Eiker kommune hadde godt over to millioner kroner å bruke på aktiviteter denne sommeren. Det takket være kommunale bevilgninger, statlige overføringer i en korona-tid og gaver fra ulike institusjoner. Så mye penger ble det at de ulike klubbene som tilbød sommeraktiviteter gjennom idrettsrådets opplegg, ikke greide å bruke opp alle pengene. Da ble det gratis høstferieaktiviteter i stedet.

Denne uken har altså unger i hele kommunen hatt aktiviteter – helt gratis. I tillegg er flere ungdommer engasjert for å være aktivitetsledere – med betaling selvsagt. Det gjaldt blant annet i Vestfossen hvor VIF hadde åpen hall.

Annonse

Men denne høstferien har også ungene kunne prøve seg på litt mer «eksotiske» aktiviteter. E-sport gjennom Eiker E-sport klubb og pistolskyting i Myrespiten i regi av Hokksund Pistolklubb er to av dem. Men også Øvre Eiker Svømmeklubb åpnet opp dørene for vannleik og mestring slik at enda flere unger skal kunne føle seg trygge i møtet med vann – enten det er i en svømmehall eller ute i naturen.

Eiker Kvikk har som kjent kjøpt opp selskapet Buskerud Festleker denne sommeren og leier nå ut utstyr som blant annet hoppeslott til lokale lag og foreninger. Det bidro også til at flere haller kunne tilby aktiviteter.

Del:
Annonse