21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Veien opp til Aker Gård som er blitt kjent – blant annet gjennom grisereklamen der Brit Tove Krekling er bonden som vises frem. (Foto: Lise Sanden)

Eikermalerne med variert utstilling i fjøset på Aker Gård

Førstkommende lørdag og søndag holder Eikermalerne utstilling i fjøset på Aker Gård i Hokksund. Her finner du en rekke motiver og ulike teknikker og det hele er en salgsutstilling slik at du kan skaffe deg noen nye motiver til å ha på veggen hjemme.
Annonse

Maleklubben «Eikermalerne» startet i 2012, og leder er Bjørn Erichsen. De er 12 medlemmer som møtes hver mandag i fjøset på Aker Gård, som eies av Brit Tove og Per Olav Krekling. Aker Gård ligger like utenfor Hokksund med avkjøring fra Voldstadveien på Østsiden av Vestfosselva.

– Vi har et hyggelig fellesskap, fint å møtes om en felles interesse. Motivene varierer, både naturalistiske og abstrakte, teknikkene for det meste olje eller akryl, forteller Torunn Hæg til Eikernytt.no.

Annonse

Hun legger til at bakgrunn og erfaring blant medlemmene varierer. Noen har malt «hele livet», andre noen få år. De deler malegleden, og inspirerer hverandre.

– Vi sørger for ny kunnskap gjennom ulike kurs. Dette er vår femte utstilling. Vi måtte dessverre avlyste fjorårets utstilling på grunn av koronaen, men fikk laget en Facebook-side i stedet med navn «Galleri Eikermalerne» hvor vi viser mange av maleriene våre. Nå gleder vi oss til å henge opp bildene på fjøsveggen, og ta imot besøkende, sier hun.

Lørdag 16. og søndag 17. oktober, kl. 12-17.

Del:
Annonse