26. mars 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Styret i Eiker Padleklubb. F.v: Per Kruke, Bjørn Gulbrandsen, Ismail Abda, Sandy Schubert, Monica Reiss Guvåg og Gro Karlsson.

Feiret 15 år med padling i Eiker Padleklubb

Med mottoet «Livet er best i kajakk» feiret medlemmene i Eiker Padleklubb at de hadde holdt det gående i 15 år som klubb. Det skjedde på Folkets Hus i Vestfossen hvor nærmere 60 gjester var samlet til fest, sang og dans lørdag kveld.
Annonse

Hver mandag og torsdag året gjennom møtes medlemmer i Eiker Padleklubb til nettopp padling i Drammenselva og Vestfosselva. Sommerstid er det også padling på tirsdager – da ofte med fokus på teknikk. Da tas også Fiskumvannet i bruk og på sommeren organiseres det også turer flere steder – blant annet i saltvann.

Lettrørt leder
Gro Karlsson har siden 2011 vært leder av klubben og er kjent for å være ekstremt lettrørt. Det fikk forsamlingen erfare i går kveld da hun skulle oppsummere klubbens historie og utvikling gjennom 15 år. Det ble en tårevåt tale med mange avbrudd og latter fra forsamlingen.

Annonse

Men Gro har ikke tenkt å gi seg som leder av den grunn. Det kom klart fra i talen at hun så på mange av medlemmene som «familiemedlemmer» som hun hadde knyttet nære bånd til. Det gjaldt ikke minst familier med utenlandsk bakgrunn.

Klubben skulle egentlig ha jubilert i januar ettersom de ble stiftet 6. januar 2006, men koronaen satte en effektiv stopper for det. Da klubben startet var det 30 medlemmer og de hadde tre eller fire kajakker til rådighet.

Nå er det vel 160 medlemmer og de har mellom 30 og 35 kajakker til rådighet. De har eget klubbhus ut mot Drammenselva nedenfor renseanlegget i Hokksund og her er basen for det meste av aktiviteten. Klubben har også et samarbeid med ulike lag og foreninger i området og tar ofte disse med på turer.

Gro Karlsson ble valgt til aktivitetskomité i 2008 for å få fart i klubben og tre år senere ble hun valg til leder. Det har hun vært siden og har altså ingen planer om å gi seg.

Det var mellom 50 og 60 gjester samlet til fest da Eiker Padleklubb feiret sine 15 år på Folkets Hus i Vestfossen lørdag kveld. Her var det mye god mat, kaffe og kake i tillegg til levende musikk og dans utover kvelden.
Del: