21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Trener Vegard Nikkerud holdt tale på klubbhuset etter at opprykket ble et faktum. (Fotos: Ole Martin Aga Hoen)

Eiker Kvikk med opprykket på bekostning av erkerivalen

Etter en jevn og intens høstsesong, var det til slutt Eiker Kvikk som kapret den siste opprykksplassen i årets 5. divisjon. Dette på bekostning av erkerival Hokksund IL.
Annonse

Årets 5. divisjon viste seg å bli en jevn affære, og da Åssiden 2 ikke kunne rykke opp som et resultat av A-lagets nedrykk fra 3. divisjon, skulle det til slutt bli en heftig kamp mellom naborivalene fra Hokksund om den siste opprykksplassen til 4. divisjon.

Hokksund hadde, med en kamp mindre spilt, det hele i sine egne hender da de gikk på et overraskende 2-8-tap mot Glassverket på Falkbanen søndag ettermiddag. Dermed kunne Eiker Kvikk sikre opprykket med seier over Drafn i siste seriekamp på Eiker Kvikk mandag kveld.

Annonse

Alt var duket for en spennende høstkveld på Eiker Kvikk, med hele bygda samlet på sidelinjen for å bevitne det som potensielt kunne bli nok et historisk opprykk for klubben. Slik ble det imidlertid ikke. På formiddagen tikket det nemlig inn en beskjed om at Drafn måtte trekke seg fra kampen, ettersom de slet med spillermangel. Dermed vant Eiker Kvikk kampen 3-0 på walkover, og til tross for at både spillere, trenere og supportere hadde sett frem til kamp, var altså opprykket et faktum.

To opprykk på to sesonger
Eiker Kvikk rykket opp fra 6. divisjon i 2019-sesongen, og etter en lang koronapause rykket klubben opp fra 5. divisjon på første forsøk i 2021. Dette er dermed det andre opprykket klubben får oppleve i løpet av kort tid.

Trener Vegard Nikkerud har trent laget gjennom hele perioden, og skal ha sin del av æren for at laget nå spiller i 4. divisjon i 2022. Nikkerud selv mener at dette i stor grad skyldes samholdet i spillergruppa:

– Vi har opplevd å få en stadig større spillergruppe, men samtidig har samholdet i gruppa bestått. Vi har en gjeng som trives i hverandres selskap både på og utenfor banen. Dette tenker jeg at er den viktigste suksessfaktoren, sier han.

Sammen med Stein Harald Lie leder de en spillergruppe bestående av nærmere 30 spillere, og stilte i år også med lag i 7. divisjon. Nikkerud og Lie har imidlertid valgt å bevare spillergruppen samlet på treningsfeltet, uten et tydelig skille mellom de som i hovedsak spiller i 5. divisjon og de som spiller i 7. divisjon. Dette har bidratt til at de nå har en sammensatt og variert spillergruppe bestående av alt fra det 16 år gamle spisstalentet Magnus Aga Hoen, til den rutinerte stopperkjempen Tommy Thorbjørnsen på 43 år. Selv sier Nikkerud at han setter stor pris å ha en slik aldersvariasjon i troppen:

– Jeg er veldig glad for at vi har juniorer som har tatt nivået, og som stadig tar nye steg. Samtidig har vi noen voksne karer med rutine som resten av gruppa har stor respekt for. Denne variasjonen har vært viktig for oss, sier Nikkerud.

Med to opprykk på to sesonger, spiller dermed Vegard Nikkerud og Eiker Kvikk i 4. divisjon neste sesong. Hokksund IL ser på sin side ut til å måtte belage seg på nok en sesong i 5. divisjon, og må smertelig innse at de per dags dato er Hokksunds nest beste fotballag.

Tredje rekke f.v: Kenneth Søderlind Borge, Magnus Aga Hoen, Fredrik Nyheim, Sivert Killingstad, Martin Kaasa, Brian Christensen, Simen Aannestad Osethog Marius Abrahamsen.

Andre rekke f.v: Vegard Nikkerud, Magnus Tiller, Tommy Thorbjørnsen, Sivert Roan Baklid, Eivind Hovland, Brede Ålien, Andreas Strømme, Jonas Solem Tronrud, Martin Røren, Jørgen Vaaler og Stein Harald Lie.

Første rekke f.v: Douglas Lindberg og Henrik Wang.

Del:
Annonse