9. desember 2022

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Eli Kari Gjengedal trakk fulle hus på rådhuset i går kveld da hun først fortalte om overgangsalderen sin og deretter ledet moteshowet til Lions.

«Stinn brakke» da Eli Kari presenterte klær på Lions mannekengoppvisning

Den passe sprø værdama på TV2 – Eli Kari Gjengdal – trakk fulle hus da Lions inviterte til mannekengoppvisning og foredrag i festsalen på rådhuset i går kveld. I tillegg ble det delt ut ikke mindre enn to hederspriser under showet.
Annonse

Det var bokstavelig talt «stinn brakke» under mannekengoppvisningen i regi av Lions Club Øvre Eiker i går kveld. Og det var tydelig at «værdama» Eli Kari Gjengedal trakk et stort publikum, som for det meste var godt voksent. I tillegg viste lokale forretninger fram varene sine gjennom stands og på catwalken.

Eli Kari startet showet med et aldri så lite foredrag om det hun kalte sitt favoritt-tema – nemlig henne selv. Som 48-åring fikk hun symptomer som førte til at hun trodde hun skulle dø. Men det viste seg «bare» å være overgangsalderen som hadde begynt å slå inn i forholdsvis tidlig alder.

Annonse

På billedlig vis fortalte hun om symptomer, legebesøk og hvordan hun taklet å få beskjeden om at hun ikke hadde noen livstruende sykdom likevel og at hun burde skrubbe armene bedre etter et opphold på Farmen. Flekken hun trodde var farlig, viste seg nemlig å være gjengrodd møkk fra Farmen-oppholdet.

Det var mange fine antrekk som ble vist fra på mannekengoppvisningen. Lokale butikker fra Hokksund, Vestfossen og Åmot stilte opp med klær og modeller.

Klesskifte i stort tempo
De lokale butikkene stilte opp med et stort antall klesplagg og antrekk og det gikk unna i rådhuskantina, som for anledning fungerte som garderobe. Eli Kari kjørte på som konferansier i to avdelinger – bare avbrutt av Lions prisutdeling og en etterlengtet kaffepause for alle de frammøtte.

Selv om publikummet også denne gang var litt over gjennomsnittet i alder, var det stor interesse for hva butikkene hadde å vise fram. Hvor mange som var i kjøpegruppen av de vel 200 frammøtte, kan derimot diskuteres.

Tidligere ordfører, Ann Sire Fjerdingstad, er vant til å vise fram klær og stilte naturligvis opp også i går. Her presentert av venninnen Eli Kari.

Lions hederspriser
Leder for Lions i Øvre Eiker, Trygve Nilsen, sto for utdelingen av ikke mindre enn to hederspriser denne gangen. Det ettersom de ikke hadde noe arrangement i fjor.

Med to plaketter og to sjekker på hver seg 10.000 kroner, tok Nilsen for seg historien og begrunnelsen til hvorfor nettopp Jan Erik Skretteberg i Nøstetangen norsk glassmuseum og Blomsterparlamentet i Hokksund hadde gjort seg fortjent til prisene.

Skretteberg kvitterte med at uten Lions hadde det neppe vært noe museum på Nøstetangen da ideen til stiftelsen kom nettopp fra denne klubben.

Blomsterparlamentet har bestått av frivillige og kommunen som siden 2004 har jobbet med å forskjønne Hokksund sentrum med nettopp – blomster. De har fortsatt behov for sponsorer og bidragsytere og sjekken på 10.000 kroner kom derfor godt med.

Leder i Lions Øvre Eiker, Trygve Nilsen, (midten) delte ut Lions hederspris til Jan Erik Skretteberg (t.v.) og Torbjørn Sletten som er styreleder i Blomsterparlamentet.
Eli Kari er en passe sprø værdame som pratet som yndlingstemaet sitt – nemlig Eli Kari. Og litt vær da. Hun leste også små finurlige vers som hun hadde skrevet under perioden 48 +. Nå er hun passert 50 og lever i beste velgående – tross hennes egne dystre spådommer.
Primus motor for mannekengoppvisningene til først Huldreblom og nå Lions er Torill Bottegård. Her viser hun fram ett av mange antrekk denne kvelden.
Ann Sire Fjerdingstad viser moter fra Cera i Vestfossen. (Foto: Privat)
(Video: Anette H. Solbakken)
Del: