16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Toleransereisene er viktige for ungdommene, men de koster mye penger. Nå mangler 10. klassingene på HUS 250.000 kroner og skal arrangere Krukekollen opp for å samle inn penger.

Mangler 250 000 for Toleransereise – arrangerer sponsorløp

En stor dugnadsgruppe bestående av foreldre fra 10. klasse på Hokksund Ungdomsskole vil fredag 5. november arrangere noe de kaller «Bedrifter til topps». Men det er elevene som skal slite for pengene – helt til topps på Krukekollen.
Annonse

En viktig tradisjon for avgangselevene ved Hokksund ungdomsskole er å få reise sammen på det som kalles Toleransereise. Turen går normalt til Tyskland hvor elevene besøker konsentrasjonsleirene fra 2. verdenskrig, og historien de blir fortalt og vist gir viktig innsikt for ungdommens egen identitet og toleranse ovenfor andre mennesker.

Hvor turen går for våre elever er uklart grunnet korona, men det vi vet sikkert er at ungdommen etter en tur som denne sitter igjen med sterke minner de tar med seg resten av livet. Holdninger til hat og andre mennesker er viktigere enn noen gang for våre ungdommer. I tillegg er dette noe sosialt de gleder seg veldig til. Turen er planlagt neste vår.

Annonse

Problemet er bare at for å få til tur for mer enn 100 ungdommer mangler de 250.000 kroner.

Opp til Krukekollen
– Derfor arrangerer vi fredag 5. november et sponsorløp vi håper lokale bedrifter vil støtte. Som sponsor hjelper bedriftene elevene ved ungdomsskolen til å nå toppen av Krukekollen, og på veien opp og ikke minst på toppen ønsker vi å promotere bedriftene som viktige støttespiller i dette prosjektet, sier Frans Rønning i foreldregruppa.

De faste, store inntektskildene for finansiering av denne reisen utgår på grunn av koronaepidemien. Normalt arrangeres det LAN-party, kulturkveld og andre dugnader, men det er ikke tillatt før nå.

Elever på skolen og deres foresatte vil ta kontakt med ulike bedrifter for å høre om de har muligheten til å støtte dette viktige tiltaket. De håper selvsagt er at de fleste er positive, og forstår hvor mye dette betyr for så mange.

– Vi håper at lokalt næringsliv vil bidra som sponsorer som en del av egenkapitalen som må til for å finansiere toleransereisen. Det har som kjent vært vanskelig å gjennomføre de tradisjonelle dugnadene på grunn av korona, og nettopp derfor må dugnadsgruppa tenkte nytt og kreativt, sier Frans Rønning.

Bedriftene som sponser tiltaket vil bli markedsført underveis opp de bratte bakkene og ikke minst på toppen av Krukekollen, og tanken er at bedriftene med sin støtte motiverer ungdommene til topps.

Det er mange høydemeter til Krukekollen selv om løpet starter øverst i Harakollen.
Del:
Annonse