10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ambulansesentralen i Hokksund måtte evakueres etter at det begynte å lekke fra en flaske med hydrogenperoksid. Fire av de ansatte fikk kvalme og sår hals som følge av eksponeringen. (Illustrasjon)

Ambulansesentralen i Hokksund evakuert etter gasslekkasje

Ni ansatte ved ambulansesentralen i Hokksund ble i kveld evakuert etter at det oppsto lekkasje fra en beholder med hydrogenperoksid. Fire ansatte følte ubehag i hals og ble kvalme. De får nå behandling på stedet.
Annonse

Det var klokken 21.06 at politiet fikk melding om gasslekkasjen i ambulansesentralen i Hokksund. Ifølge politiet var det ni ansatte som var på jobb da lekkasjen oppsto.

Fire av dem skal ha fått ubehag med kvalme og vondt i halsen og er tatt under behandling.

Annonse

Politiet meldte først om at dette var på legevakta i Øvre Eiker, men siden den er flyttet til Kongsberg er det nå avklart at dette gjelder selve ambulansesentralen.

Brannvesenet – som ligger vegg i vegg her – sørget for å få gassbeholderen ut og utlufting av bygget. Politiet vil undersøke hva som forårsaket lekkasjen.

Hva brukes hydrogenperoksid til?
Ifølge Wikipedia er Hydrogenperoksid er et potent oksidasjonsmiddel. Det brukes som blekemiddel i alt fra papirindustrien til hår og tenner, og som desinfeksjonsmiddel til blant annet kontaktlinser og medisinske instrumenter.

Hva det konkret brukes til på en ambulansesentral hadde politiet ikke noen opplysninger om.

Del:
Annonse