23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

15 år gamle Martinius Stenshorne fra Hokksund ble kåret til «Bilsporttalentet 2021» under Bilsportforbundets Bilsportgalla i går kveld.

Martinius Stenshorne fra Hokksund ble vinner av «Bilsporttalentet 2021»

Martinius Stenshorne (15) fra Hokksund og klubben NMK Modum & Sigdal kunne juble da han ble kåret som vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2021» i går.
Annonse

Det var under Bilsportforbundets Bilsportgalla på lørdag at vinneren av årets konkurranse ble utropt. Martinius selv var ikke til stede ettersom han var opptatt med VM i karting i Campillos i Spania i helgen. Der konkurrerte han mot 75 andre unge lovende førere fra hele verden.

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt 22. – 23. september, har både Martinius og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort. Da kunne karting-føreren fra Hokksund motta den gjeve premien til en verdi av 300.000 kroner.

Annonse

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene er gjennom flere krevende tester og har juryens skarpe øyne på seg hele tiden.

Finalen bestod av to fulle dager på Vålerbanen og Starmoen med gokart, Porsche Cayman GT4, bilcross, rallysimulator, TV-intervju, fysisk test og presentasjon av seg selv.

De fem finalistene Andrine Rafoss, Nikolai Haldammen, Martinius Stenshorne, Emil Sivesind og Marius Solberg Hansen hadde forberedt seg godt, og imponerte alle med sin innsats.

– Det var et utrolig høyt nivå på finalistene i år, og de imponerte alle sammen i alle øvelser. Det ble som vanlig et vanskelig jurymøte, men Martinius Stenshorne var den som imponerte mest, og ble kåret som vinner, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Vi kan trygt si at Martinius Stenshorne er arvelig belastet. Både farfar Arne Stenshorne og pappa Martin har suksessrike karrierer bak seg, så eplet har ikke falt langt fra stammen.

Martinius har bemerket seg svært positivt både her hjemme fra han var åtte år gammel, og etter hvert ute i verden. Det er uhyre jevnt og svært små marginer i internasjonal karting på det nivået Martinius nå befinner seg, men han er hele tiden blant de beste.

Arvelig belastet med farfar og far som tidligere motorsportutøvere.

Potensialet i Martinius bekreftes av det faktum at han allerede er tilknyttet det anerkjente All Road Management som blant annet har Formel 1-stjernen Charles Leclerc i sin stall. Managementet ledes av franskmannen Nicolas Todt som er sønn av presidenten i det internasjonale bilsportforbundet (FIA) Jean Todt.

Martinius Stenshorne ser ut til å velge samme vei som Dennis Hauger, og neste år vil han ta steget fra karting til Formel 4. Han har allerede gjennomført flere tester i F4-biler i år.

Norges Bilsportforbunds samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, HTB Racing, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS

Finaledeltagere 2021:
Andrine Rafoss – 17 år – NMK Kosnmo – Rallycross.
Martinius Stenshorne – 15 år – NMK Modum & Sigdal – Karting.
Marius Solberg Hansen – 17 år – Asker og Bærum Msp – Rallycross/Racing/rally.
Emil Sivesind – 19 år – NMK Krabyskogen – Rallycross/Bakkeløp.
Nikolai Haldammen – 19 år – KNA Kongsvinger – Crosskart/Rally.

Del:
Annonse