16. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Sverre B. Ask på bare fire år liker å spille discgolf. Her sammen med leder i den nystartede klubben på Ormåsen, Teodor Bruknapp.

Nystartet discgolf-klubb med Halloween-stevne på Ormåsen

Det formelig «bøttet ned» natt til søndag, men arrangørene av den første discgolf-turneringen på Ormåsen i klubbens regi, kunne ikke vært heldigere med været. Flere hundre tok turen – noen for å være med på konkurransen – andre for å ha en fin dag i nydelig høstvær.
Annonse

Ormåsen Discgolf Klubb (ODK) ble startet for kun noen uker siden, men har allerede fått medlemskapet i Norges Idrettsforbund i orden og har til og med greid å stable på beina nok folk til å arrangere et stort stevne med over 150 deltakere.

I dag kunne barn i alle andre kose seg ute samme med foreldre og få godteposer og premier for innstasen. De litt eldre – de fleste av dem unge menn på 25 pluss, tok konkurransen litt mer seriøst og satset hardt i samarbeid med makkere.

Annonse

Ifølge initiativtaker og leder av klubben, Teodor Bruknapp, er det flest unge menn som driver med discgolf, med unntak av noen få kvinner. Han skulle ønske seg at jentene kom mer på banen – også i konkurranser. Dette er nemlig et lavterskeltilbud som alle kan være med på og som passer alle ferdighetsnivåer.

To unge og ivrige discgolfere. Andreas Boldvik (13) (t.v.) og Jarle Vonsadowsky (12) gjør seg klare til utkast.

60 barn påmeldt
De rundt 60 påmeldte barna søndag hadde en løype med seks hull de skulle gjennom. At det kalles hull selv om det er kurver med kjetting vi snakker om her, er bare nedarvet fra goldverdenen.

De voksne spillerne tok hele runden med 18 hull og det kunne de gjøre to ganger før det var premieutdeling på ettermiddagen. Takket være lokale sponsorer var det satt opp et premiebord til en verdi av 6.500 kroner og mange godteposer til ungene i tillegg.

– Det er lagt ned en stor dugnadsinnsats for å få på plass en løype på 18 hull i løpet av sommeren og mange har stått skikkelig på her, sier Bruknapp.

Han berømmer alle for innsatsen da det ikke er helt enkelt å lage løyper i den tette skogen som var på stedet. Nå er det åpnet opp og hele anlegget ligger i området mellom skolen, Naturfritidsordningens lokaler og de nye boligfeltene. Her er det med andre ord ikke langt å gå om du ønsker å prøve deg.

Det er en slik kurv som skal treffes og discen skal legge seg oppe i for å få godkjent poeng her.

Det er ifølge Bruknapp ikke veldig dyrt heller, men her – som i mange sporter – kan du kjøpe dyrt utstyr du egentlig ikke trenger. Du kommer nemlig langt med et par discer i første omgang og da snakker vi om noen hundrelapper.

Hullene har en distanse på mellom 38 og 118 meter. Det er utviklet en egen app for discgolf og de som spiller aktivt bruker denne til å registrere spillets gang. Klubben har etter tre uker fått 39 medlemmer, og de vokser for hver dag som går. For selv om discgolf ikke er blant de største idrettene i Norge, er den i sterk vekst.

I dagens konkurranse var det egen klasse for de yngste barna, mens ungdommen og de voksne gikk i par. Her var det den beste discen som ble gjeldene for neste utkast og dette var populært blant deltakerne.

Det var mange som møtte opp til det første stevnet i den nystartede klubbens regi. I tillegg var det mange som kom for å bruke løypa på Ormåsen.
Det er i løpet av sommeren blitt ryddet mye i skogen slik at det nå er en løype på 18 hull på Ormåsen. Og som vi ser – det er ikke langt til bebyggelsen og derved lett tilgjengelig.
Ormåsen Discgolf Klubb stilte med stor stand hvor du kunne få kjøpt discer og annet utstyr, og ikke minst god mat. Du blir nemlig sulten av å gå rundt skogen halve dagen.
Del:
Annonse