21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Drammen og Øvre Eiker har til sammen 126 nye smittetilfeller den siste uken. Det er en betydelig økning og stadig færre tester seg. (Illustrasjon: Alexander Jansen / DRM24)

Ny stigning i smittetallene i Drammen og Øvre Eiker

Smittetallene stiger både i Drammen og Øvre Eiker. Sist uke fikk 102 personer påvist korona i Drammen, mot 71 i uken før. I Øvre Eiker har 24 fått påvist smitte, mot 17 i uken før.
Annonse

Med 102 smittede siste uke er det totale antallet som har fått påvist korona nå oppe i 6.039 personer. De siste 14 dagene er tallet på 173. Det er fortsatt 50 personer som har dødd med korona i Drammen kommune.

– Etter en fallende smittetrend frem til uke 41 ser vi at antall påviste smittede i Drammen har steget de to siste ukene, slik det også gjør nasjonalt. Det er relativt få som tester seg til tross for at en stor andel av kommunens innbyggere har luftveissymptomer. Det er fortsatt viktig at alle med nyoppståtte luftveissymptomer tar en koronatest, sier smittevernoverlege Einar Sagberg og fortsetter:

Annonse

– Av de smittede siste fire uker ser vi at uvaksinerte er betydelig overrepresentert i forhold til hvor stor andel de utgjør av befolkningen. Det minner oss om hvor viktig vaksine er for å bremse spredningen av viruset i det voksne delen av befolkningen.

Det er nå drop-in vaksinering for 1. og 2. vaksinedose, samt 3. dose til de som har svekket immunforsvar alle hverdagen mellom 11.00 og 17.00 i vaksinasjonslokalet til Drammen kommune i 1. etasje på Gulskogen senter.

Oppfriskningsdose til personer over 65 år må det bestilles time til når du får invitasjon til det. Drammen kommune har også kampanjedager for influensavaksine til de over 65 år som ikke har fått tilbud via fastlegen sin til dette i Drammenshallen i uke 45 – altså neste uke.

På grunn av økt pågang av luftveissyke barn melder legevakten om stor pågang på telefonen på legevakten.

24 nye smittetilfeller i Øvre Eiker i uke 43
Kommuneoverlegen melder om at det har blitt bekreftet 24 nye smittetilfeller med koronavirus i Øvre Eiker i uke 43.

Det er ingen tilfeller ved helseinstitusjoner eller blant andre sårbare grupper.

Det er med dette registrert totalt 623 bekreftede tilfeller av korona i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020, hvorav 418 er smittet i 2021.

Del:
Annonse