25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Den hvite heksa har kastet en forbannelse over Narnia og det er vinter hele året. (Alle foto: Privat)

Røren Barne- og Ungdomsteater med ny forestilling – «Narnia»

Endelig blir det teater på Røren igjen. Forestillingen «Narnia» har premiere lørdag 6. november, og premiere-forestillingen er allerede utsolgt.
Annonse

På Røren skole er det hektisk aktivitet på kveldstid og i helgene for tiden. Det nærmer seg nemlig premiere på ny forestilling med Røren Barne- og Ungdomsteater. Spente barn og ungdommer pugger replikker og scenografi og hektiske voksne syr kostymer, snekrer kulisser og driver med PR, og dag for dag nærmer det seg at alt er klart.

Denne høsten er det Narnia – løven, heksa og klesskapet som settes opp, med premiere 6. november. Narnia er en klassisk eventyrfortelling for hele familien om søsknene Lucy, Edmund, Peter og Susan som havner i eventyrlandet Narnia.

Annonse

I Narnia har heksa Hvit kastet en forbannelse over landet, og det er alltid vinter. De fire søsknene må kjempe sammen i en kamp mellom det gode og det onde. Underveis i historien møter de både gode hjelpere, som faunen Mr. Tumnus og den mektige løven Aslan, og slu og onde krefter som vil splitte dem og ødelegge.

Forfatteren av Narnia, C.S. Lewis var en nær venn av J. R. R. Tolkien, som skrev Ringenes herre, og begge disse to forfatterne har klart å skape universer som har fascinert lesere gjennom generasjoner.

Forestillingen spilles fra lørdag 6. november til søndag 14. november med daglige oppsetninger i helga og mandag – onsdag – fredag i uka.

Det er lenge siden forrige oppsetning, og for teatergruppa har det vært krevende å holde driften i gang gjennom koronaen, med perioder uten øvelser, og med bare digitale øvelser. Det er ikke det samme å lese replikker via teams som å møtes for å spille ekte teater.

I høst har teateret endelig vært i full gang igjen, og innspurten er om mulig enda mer hektisk enn vanlig. Det pugges replikker, kulissene får siste finish, og kostymene blir prøvd og justert.

Instruktør for teateret har siste halvannet år vært Eskil Kristiansen, som har bakgrunn fra blant annet Brageteateret.

Røren Barne- og Ungdomsteater har i over 25 år gitt et tilbud til små og store talenter i Eiker innenfor sang, dans, drama og teater. Teateret er foreldredrevet og avhengig av mange dugnadstimer i forbindelse med forestillingene. Teateret har også mange gode lokale sponsorer og støttespillere i nærmiljøet!

Nå håper alle skuespillerne på fullt hus på alle syv forestillinger i gymsalen på Røren skole.

Billettene kan kjøpes via teatergruppens nettside: https://www.rorenteater.no/

Bildene er fra årets prøver.

Del:
Annonse