19. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kryptointeressen har kommet til Norge: Slik kan du også investere

ANNONSØRINNHOLD: Kryptovaluta har blitt enormt populært over hele verden, og det virker som om alle vil ha tak i de verdifulle myntene. Det har blitt laget tusenvis av kryptovaluta, men den du kjenner best er nok Bitcoin.

Dette er den mest verdifulle kryptovalutaen, som har en imponerende historie bak seg. Det viser seg at også nordmenn er interesserte i krypto, og det er mange som ønsker å sikre seg disse som en investering.

Hva er kryptovaluta?
Først og fremst skal vi ta en titt på hva kryptovaluta egentlig er. Kryptovaluta finnes kun digitalt, og det er en valuta som du kan kjøpe og bruke mange steder. Valutaen er desentralisert som betyr at de ikke blir regulert av et finansielt institutt eller en nasjonal bank.

Det er dermed kun tilbud og etterspørsel som regulerer prisen, og som er grunnen til de ekstreme verdiøkningene vi har sett med for eksempel Bitcoin. Denne kryptoen ble lansert i 2008, og i dag, 13 år senere er én Bitcoin verdt over 65.000 dollar. Teknologien blockchain som er en del av kryptovaluta, gjør at transaksjoner blir kryptert og lagret i blokker i en kjede. Dette gjør transaksjoner mer anonyme, trygge og vanskeligere å spore.

Kryptobørsen
Noen ser på kryptovaluta som veldig fjernt, og nærmest noe hemmelig eller ulovlig. Sannheten er at det er helt lovlig og tilgjengelig for alle. Det vanligste er å kjøpe krypto på nett hos en nettmegler som tilbyr dette.

Før du kjøper er det viktig å være sikker på at du handler på en god og trygg side, og ikke minst at du vet alt du trenger å vite om kryptoen du ønsker å kjøpe. Du kan gå til cryptomeister her for informasjon om kryptovaluta, og mulighet til å kjøpe dem.

En økende trend
Ettersom kryptovaluta blir mer og mer utberedt, finnes det nå også flere måter å bruke de på. Det er også mange i Norge som eier krypto nå, og Drammen er faktisk på sjetteplass over norske byer med flest kryptoeiere.

Det vanligste er å kjøpe og holde de. Dette gjør vi i håp om at de skal stige i verdi, og holde det som en investering. Du kan også bruke kryptovaluta til andre kjøp, enten på nett eller i fysiske butikker. Det er for eksempel mange som bruker kryptovaluta når de gambler på nett og spiller på nettcasino. Dette er fordi betalingene skjer fra en separat konto, som ikke har noe med din ordinære bank å gjøre.

For å kunne bruke kryptovaluta trenger du egne wallets, som enten kan være hot eller cold. Dette tilsvarer enkelt sagt online eller offline. De fleste foretrekker offline wallets til krypto fordi da lagres de ikke på nett, og det er ingen som kan få tilgang til dem gjennom hacking.

Det er mange gode muligheter for kryptoinvestering i dag, og du kan finne kryptoguider som gjør det lettere å komme i gang. Husk alltid å lære alt du trenger å vite om en mynt før du investerer.

Denne artikkelen er bestilt av We Digitize i Danmark.

Del: